slot online 2023

Najbrži rezultati – Odaberite dijetu prema horoskopskom znaku

Napisao admin

Atkinsova dijeta, UN dijeta, banana dijeta… Postoji ih nebrojeno mnogo, a na njih se odlučujemo ponajviše zato jer nam se čine najefikasnijim. Ipak, da li ste znali da izbor dijete možete odrediti i prema vašem horoskopskom znaku?


Dijeta (foto: cure.ba)

Neki kažu da naš organizam nagonski prepoznaje dijetu koja nam najviše odgovara. Ipak, najčešće ćemo se odlučiti za onu koja nam obećava najbrže rezultate ili onu koja je trenutno najpopularnija. No, jeste li znali da dijetu možete odrediti i prema vašem horoskopskom znaku? Provjerite koja dijeta odgovara Blizancu ili Ribama, a ako vam ne odgovara uskladite je s podznakom. 

Ovan – Atkinsova dijeta 

Volite da kombinujete fitnes s dijetom, a Atkinsova dijeta pruža vam upravo takav odnos snaga. Ako se odlučite za dijetu, spremite se za naporan trud i rad. Ovnovi su uporni, pa bi Atkinsova dijeta koja se zasniva na posebnom prehrambenom režimu i obaveznom vježbanju mogla biti pravi izbor za vas. 

Bik – Perikone dijeta 

Volite slatko, pa je za vas najvažnije da smanjite unos šećera i to svih vrsta. Kako vašim znakom vlada Venera za vas je upravo Perikone dijeta, koja nalaže ograničeni unos šećera i ugljenih hidrata. 

Blizanci – Dijeta u društvu 

To ukratko znači da vam odgovara bilo koja dijeta ili fitnes režim koji uključuje društvo odnosno krug prijatelja s kojima ćete zajedno uskočiti u to novo iskustvo. Samo naprijed i ne odustajte brzo. 

Rak – Zelena dijeta 

Vi ste pomalo altruistično nastrojeni i volite da vodite brigu o drugima, pa vam obično preostaje malo vremena za sebe. Stoga se odlučite za dijetu odnosno ishranu za koju vam treba malo pripreme. Zelena dijeta je za vas odlična zbog namirnica koje ne zahtijevaju komplikovanu pripremu, ali ne zaboravite na unos proteina kako biste imali dovoljno energije.

Lav – Brza dijeta 

Vi ste vatreni znak, pa niste strpljiva osoba. Želite brze rezultate, jer ste pomalo i sujetni, pa mislite da za vas ne važe pravila koja važe za ostale ljude. Krenite na odabranu brzu dijetu, ali nakon nje pokušajte da stabilizujete svoj prehrambeni režim kako ne biste doživjeli jo-jo efekt. 

Djevica – South Beach 

Jedite manje obroke tokom dana ali iako ste skloni preskakanju obroke, jer dijetu kao i sve shvatate pedantno, pripazite na vaše zdravlje. Ova dijeta bi mogla biti dobra za vas jer vam garantuje unos zdravih namirnica, a kako imate i želite vrijeme posvetiti uglavnom sebi, nećete imati problema s pripremom obroka. 

Vaga – Zona dijeta 

Za vas važi pravilo da ste neodlučni, no to se sigurno ne odnosi na hranu. Tu ćete biti vrlo odlučni u svojoj neumjerenosti. Zona dijeta temelji se na ravnoteži i stoga pravilno unosite namirnice: 40 odsto ugljenih hidrata, 30 odsto proteina i 30 odsto masnoća. 

Škorpija – Sonoma dijeta 

Tijelo nagonski zna da prepozna dijetu koja mu najviše odgovara. Vi ste hedonisti posebno kada je u pitanju hrana. Ne volite da budete uskraćeni ni za šta, pa stoga odaberite Sonoma dijetu koja vam pruža ravnotežu između gurmanskog užitka i zdrave ishrane. Počnite da brojite kalorije.

Strijelac – mesna dijeta 

Vi ste vrlo aktivna osoba, pa vam treba dijeta koja će vam dati dovoljno energije za obavljanje svih aktivnosti. Stoga je mesna dijeta odličan izbor. 

Jarac – Limunova dijeta 

Vi ste uporni, organizovani i dosljedni. Uz limunovu dijetu dobićete dovoljno energije za rad, ali i napraviti preko potrebnu detoksikaciju organizma. Pripadnici ovog znaka uglavnom se pridržavaju pravila dijete. 

Vodolija – Dijeta od tri dana 

Sve vam je jasno – treba vam brza dijeta i što je moguće kraća. Uglavnom ste na dijeti prije nekog velikog događaja, kada želite da zablistate ili se uvučete u pantalone ili haljinu koju dugo niste nosili. 

Ribe – Medicinska dijeta 

Osjetljivim i senzibilnim Ribama potrebna je dijeta koja će im pružiti i duhovnu hranu. Kako u stanjima stresa uglavnom tražite utjehu u hrani, treba vam prehrambeni režim koji će vam ojačati nervni sastav kako ne biste padali u stanja depresije. Tome ste skloni, stoga jedite zdravo i budite nasmijani.

B92

Komentari

komentara