slot online 2023

IZGUBILA 62 KG U 11 MJESECI: ‘S DEČKOM STANEM U STARE HLAČE’

Napisao H. H.

Josephine (17) je godinama proživljavala traume zbog zadirkivanja u školi, a onda joj je ‘puknuo’ film te je odlučila smršaviti. Iz prehrane je izbacila šećer i smanjila unos ugljikohidrata.

 

Djevojka koja je nekad težila 122.5 kilograma zauvijek je otišla u povijest – Australka Josephine Desgrand (17) u samo 11 mjeseci uspjela je prepoloviti svoju težinu i sada može stati u nogavicu starih traperica.

U kritičnim tinejdžerskim godinama jela je prevelike porcije, slabo se kretala i nezaustavljivo debljala.

Proživljavala je traume zbog zadirkivanja i ismijavanja školskih kolega, a onda joj je ‘puknuo’ film te je odlučila smršavjeti. Iz prehrane je izbacila šećer i smanjila unos ugljikohidrata. Novi način prehrane pomogao joj je da izgubi i više od polovice stare težine i postane fit sa svojih 60 kilograma koji joj savršeno pristaju. Sada i ona i njezin dečko zajedno stanu u njezine stare hlače, prenosi 24sata.

– Ja jako volim jesti. Moje porcije su oduvijek bile ogromne i jela sam brzo i halapljivo, na što me i mama često upozoravala. Sport me nikad nije zanimao i izbjegavala sam ga pod svaku cijenu. Srećom, imam nevjerojatnu obitelj i uvijek se dobro provodimo, ali bila sam nesretna zbog težine. Nisam voljela ići u šoping jer se nikad nisam mogla obući u trgovini za mlade djevojke – priča Josephine.

A onda se prelomila i krenula na dijetu. Najteže joj je, kaže, bilo prva dva tjedna no bila je odlučna i zdravija prehrana postala joj je navika.

– Odluka da presječem i odmah krenem s dijetom bila mi je najbolja u životu. Čak sam čitala da šećer izaziva ovisnost kao droga, i danas u to potpuno vjerujem. Život mi se posve promijenio, imam više samopouzdanja, lani sam u školi čak nastupila u školskoj predstavi, a to ranije nikad ne bih učinila. Sada mogu odijenuti što želim, a energija koju osjećam je nevjerojatna. Ponekad se ujutro probudim i jednostavno se ne mogu prestati smiješiti – ispričala je Josephine, piše The Sun.

Komentari

komentara