slot online 2023

Mišići nogu – Vježbe za zatezanje unutrašnje lože

Napisao admin

Ne samo da će vam ove vježbe pomoći da zategnete neke problematične oblasti, kao što je unutrašnja loža, već ćete uspostaviti i lijepu ravnotežu sa drugim mišićima nogu i sagorjeti dosta kalorija.


vježbanje (foto:cure.ba)

Unutrašnja loža na butinama umije da bude problematičan dio, ali ove vježbe će vam pomoći da zategnete baš taj dio. Radite 12-15 ponavljanja po vježbi.  

Čučnjevi  

Stanite sa raširenim nogama i tegićima u rukama sa strane. Polako se spustite na dole, ali da vam koljena ne odu preko stopala, zadržite se tri sekunde i podignite. Ispravite se i držite ramena nazad.  

Podizanje na jednoj nozi  

Stanite sa spojenim nogama i tegovima u rukama sa strane, pored tijela. Polako se savijajte naprijed, dok u isto vrijeme podižete jednu nogu pozadi. Na drugoj nozi se oslonite više na petu, zbog ravnoteže i da bi vam bilo lakše da se vratite u početni položaj. Kada uradite 12-15 ponavljanja, ponovite isto i sa drugom nogom.  

Čučanj sa strane  

Iskoračite sa desne strane tako da vam stopalo bude okrenuto naprijed. Čučnite uz pomoć desnog kuka, dok vam je lijeva noga ispravljena. Čučnite što je moguće niže i zadržite poziciju tri sekunde. Odgurnite se do početne pozicije i ponovite i sa druge strane.

vijesti.ba

Komentari

komentara