slot online 2023

Pretjerana kilaža narušava fizički izgled i zdravlje – 10 odličnih savjeta za mršavljenje

Napisao admin

Pretjerana kilaža narušava vas fizički izgled, a gojaznost može ozbiljno da naruši zdravlje. Ovi savjeti trebalo bi da budu korisni.


Mršavljenje (foto: cure.ba)

1) Najuspješnija varijanta za smanjenje kilaže je zdrava hrana. Uživajte u voću, povrću, integralnim žitaricama. U niskomasnom mesu, jajetu, crnom hljebu i smeđem pirinču imate saveznika u namjeri da smršate ili da održite sadašnju dobru liniju.

2) Zaboravite na safalade, salame, kobasice i paštete. Kada poželite da pojedete hot – dog ili kolač, odlučite se za zdraviju varijantu – kuvano pileće ili ćureće meso ili voće.

3) Ako jedete previše hrane u kojoj ima mnogo vlakana, teško da ćete uspjeti da smršate. Obroci treba da budu manje obilni, a češći. Nemojte da izostavljate obroke.

4) Uz zdravu hranu, presudna je i fizička aktivnost. Trbušnjaci i čučnjevi nisu najbolja varijanta, zato što ne doprinose u mršavljenju, iako su odlični za mišiće stomaka. Da biste se riješili broja kalorija koji se nalazi u 100 grama čokolade, bilo bi neophodno da praktikujete trbušnjake 60 minuta bez pauze! Ovo sasvim dovoljno govori.

5) Pretjerana kilaža nerijetko dovodi i do komplekasa. Ali, snaga volje riješava sve! Zamislite sebe sa određenim brojem kilograma manje – sasvim dovoljan podsticaj da odete na trening i kada biste radije sjedeli u toplini svog doma.

6) Nije dozvoljeno ni najmanje odstupanje od odluke koju ste donijeli! Uloženi napor će se isplatiti, ne odustajte!

7) Nemojte da očekujete velike rezultate ubrzo. Odlučnost i vrijeme rade u vašu korist. Za oko 60 dana rezultati će biti tu!

Stručnjaci su došli do zaključka vino u manjim dozama doprinosi sačuvanju vitke linije. Pitajte ljekara za savjet.

9) Loše navike su verovatno i dovele do preterane kilaže – zato ih iskorenite. Višesatno sedenje u fotelji neće pomoći da smršate. Neka Vam šetnje ili vežbanje postanu navika.

10) Teško je biti doslijedan i istrajan, ali to nije razlog da posustanete. Kada poželite kolač ili bilo šta drugo što bi škodilo ostvarenju vašeg cilja – slušajte omiljenu muziku ili se zabavite nekim interesantnim hobijem.

teretana-fitnes.com

Komentari

komentara