slot online 2023

Provjereno – Najbrži put do vitkog tijela bez celulita

Napisao admin

Kad se pogledate u ogledalu, zadovoljni ste samo onim što vidite iznad struka. Čim vam pogled sklizne na trbuh, bokove i bedra, hvata vas očaj. Ima načina oblikovati tijelo po vašoj želji i skinete masne naslage baš sa onih dijelova tijela gdje se masnoće najviše lijepe.


Vitko tijelo (foto: cure.ba)

ISHRANA

Ako imate problema s masnim naslaga u predjelu struka i te nataloženim celulitom na bokovima i bedrima, za vas je preporučljiva se mediteranska prehrana, koja uljučujuje svježe voće, povrće, što više salata. Evo primjera jelovnika:

Doručak: 30 g pahuljica od kukuruza ili žitarica s jogurtom ili obranim mlijekom 0,1 naranča
Ručak: sendvič od dvije kriške integralnog hljeba 0,50 g tunjevine, nekoliko listova zelene salate 0,1 jabuka
Večera: salata od 2 manja paradajza i 100 g mozzarelle narezane na kolutove 0,1 dvopek, salata od 1 naranče 0,1 kivija i koluta ananasa.

VJEŽBANJE

Za vas su vježbe koje tope masne naslage, potiču cirkulaciju i razlažu celulit. Pored vježbanja, koristite svaki slobodan trenutak za vožnju bicikla.

Za vitak struk: Stanite uspravno i uhvatite urolani ručnik tako da vam razmak između šaka bude kao širina ramena. Podignite ruke uvis i krenite s laganim otklonom trupom ulijevo, dok ne osjetite zatezanje na desnoj strani struka. Vratite se u početni položaj i ponovite postupak na drugoj strani. Vježbu radite u tri serije po 20 ponavljanja tri puta sedmično.

Za vitke bokove: Lezite na leđa sa savijenim koljenima, stopalima oslonjenim na pod i rukama opruženim pored tijela. Podignite zdjelicu tako da trbuh dođe u ravnini s butinama i grudima. Vratite tijelo u početni položaj i ponovite vježbu 20 puta u tri serije tri do pet puta sedmično.

Za čvrste butine: Stanite uspravno a stopala raširite malo više od širine ramena a ruke oslonite na bokove. Iz tog položaja se spustite u polučučanj, tako da bedra budu paralelne s podom. Vratite se u početni položaj i ponovite 15 puta u tri serije.

KAVITACIJA

Riječ je o najsavremenijoj ultrazvučnoj terapiji koja za kratko vrijeme reoblikuju tijelo, tako što trajno uništava masne stanice. Rezultati su vidljivi odmah nakon tretmana, jer dolazi do smanjenja obujma tretiranog područja od 2 do 4 cm.

– Ova metoda koristi niskofrekventne ultrazvučne valove koji djeluju isključivo na masne stanice u potkožnom tkivu. U trenutku kada se u stanicama nakupi dovoljna energija, one se rasprskavaju, njihova membrana puca, a masnoće se izlijevaju u međućelijski prostor.

Time se trajno uništavaju masne stanice i smanjuje se njihov ukupan broj u tkivu. Sadržaj masne stanice se putem limfnog sustava odnosi iz međućelijskog prostora i dalje putem cirkulacije dolazi do jetre gdje se masti razgrađuju na isti način kao i masnoće unesene prehranom, objašnjava Danijela-Dunja Dimitrijević, viši fizioterapeut iz Ambulante za rehabilitaciju “Dimitrijević.

Prije tretmana, napominje, potrebno je uraditi laboratorijske analize lipidnog statusa kako bi se provjerio razinu kolesterola i triglicerida.

Tretman je potpuno bezbolan i kombinira se sa vakuum terapijom koja ima za cilj da pospješi limfnu drenažu odnosno da odnese sadržaj koji se izlio u međućelijski prostor. Izmjereni gubitak se ne vraća, jer se te uništene masne stanice ne regeneriraju.

zena.blic.rs

Komentari

komentara