Zdravlje

Elegantni i na +40 – Evo kako da košulja ne bude mokra ispod pazuha

Napisao admin

Da li su i vama košulja, majica, haljina…stalno mokri ispod pazuha? Evo nekoliko savjeta kako da izbjegnete fleke od znoja na vašoj garderobi.


Znojiti se (foto: cure.ba)

Jeftina potkošulja će zarobiti vlagu tamo gdje znoj izbija: između pazuha i tkanine. Zato se malo “otvorite” i nabavite kvalitetniji donji veš od dobrog pamuka koji će apsorbovati znoj i na kome se neće zadržati bijeli mineralni sloj. Tako ćete biti sigurni da će vaša košulja ostati bezbjedna od fleka kada se situacija zagrije.

Aluminijum u nekim antiprerspirantima može izazvati sebum, masnu supstancu koju proizvodi  tijelo, koji će se zalijepiti na tkaninu i napraviti fleku. Odlučite se za dezodorans bez aluminijuma. Ako vam previše vlage stvara muke, nabavite dezodorans koji smanjuje znojenje, ali obratite pažnju na to da i on bude bez aluminijuma.

Uprkos vašim najboljim naporima da to spriječite, mokri krugovi ispod pazuha ipak mogu da se pojave. Zato, umjesto da provedete deset minuta u toaletu sušeći pazuhe na sušilici prije važnog sastanka, obucite sako koji ste čuvali u kancelariji za svaki slučaj.

Ili uvijek imajte čistu složenu košulju u fioci, za hitne slučajeve. Sačuvaćete svoje pazuhe od znatiželjnih pogleda i izgledati bolje na prezentaciji.

Možete i da kupite specijalne uloške koji se lijepe za odjeću i upijaju znoj. Imajte ih nekoloko u rezervi, savjetuje “Mens helt”.

Žute fleke od znoja sa bijele garderobe ne skidajte izbjeljivačem, već mješavinom koju ćete napraviti od supene kašike bijelog sirćeta i šolje vode. Potopite u to majicu prije nego što je stavite da se pere u mašini za veš.

doznajemo

Komentari

komentara