Zdravlje

Jednostavni savjeti – Lahko do boljeg sna

Napisao admin

Problemi sa spavanjem utječu na zdravlje, ali i raspoloženje i izgled. Kako biste spavali čvrsto i kvalitetno, dovoljno je da poslušate nekoliko jednostavnih savjeta.


Spavanje (Foto: Cure.ba)

Šolja čaja – Ako imate poteškoća sa spavanjem, najbolje je da tokom dana izbjegavate kofein i pazite šta jedete. Prije spavanja popijte šolju čaja od kamilice, jer će vas umiriti i pripremiti za san.

Kupka – Mirisna kupka opustit će vas i umiriti, pogotovo ako je riječ o kupki s lavandom koja je poznata po svom umirujućem dejstvu. Ako nemate kadu, djelotvorno je i tuširanje sa aromatherapy gelom.

Maska za spavanje – Čak i blaga svjetlost, poput one od mobitela, mome loše utjecati na san. Stoga je najbolje da prije spavanja na oči obavezno stavite masku kako biste se neometano mogli prepustiti snovima.

Zahvalnost – Da biste lakše zaspali, ali se i probudili vedriji, prije spavanja razmišljajte o svemu na čemu ste zahvalni u životu.

Aromaterapija – Za instant opuštanje i umirivanje dovoljna je samo kap eteričnog ulja. Eterično ulje će vas relaksirati i olakšati vam san.

cure.ba

Komentari

komentara