Magazin

Širom svijeta izgrađeni bunkeri – Bliži se "smak svijeta", evo gdje se možete sakriti! (FOTO)

Napisao admin

Bliži se 21. decembar, odnosno smak svijeta, pa se privode kraju radovi na bunkerima koji će zaštititi ljude od apokalipse.


Bunkeri (foto: afp)

Kalendar Maja predviđa da će se upravo na taj dan dogoditi smak svijeta, ali ne trebate se brinuti ukoliko ste spremni. Širom svijeta su izgrađeni bunkeri i već su gotovo spremni da prime prve goste.

U SAD-u postoji nekoliko njih, a pojedini su pretvoreni u muzeje. Tokom perioda tenzija između SAD-a i Kube i Rusije s druge strane, JFK je napravio bunker na otoku Peanut, a on je sada pretvoren u muzej.

Postoje i mnogo luksuznije opcije. Hotel Hilton na Maldivima nudi podvodni smještaj, sa pogledom na podvodni svijet. Gosti imaju priliku čekati na apokalipsu okruženi luksuznim smještajem i zalihama hrane.

Bunker u Greenbrieru, Zapadnoj Virdžiniji, je pretvoren u hotel sa četiri zvjezdice, a smješten je duboko u planinama.

Jedan siguran bunker se nalazi i u Švedskoj, a smješten je u planinama. Bad Neuenahr-Ahrweiler sklonište se nalazi u zapadnoj Njemačkoj, a namijenjen je za skrivanje vlade u slučaju nuklearnog rata.

Na planinama Adirondack, tek nekoliko sati vožnje od New Yorka, se nalazi bivša vojna baza iz perioda Hladnog rata.

Svi ovi bunkeri koji bi mogli poslužiti kao skrovište u slučaju apokalipse su predstavljeni u novom serijalu National Geographica.

source

Komentari

komentara