Magazin

Majka Sanjina Sefića radi u firmi koja je povezana sa graničnim prijelazima

Napisao A. K.

Majka Sanjina Sefića, koji je automobilom usmrtio dvije pješakinje, zove se Jasmina Sefić i uposlenica je firme INTEREUROPA RTC d.o.o, koja se bavi carinskom špedicijom. Iz firme u kojoj je zposlena kazali su kako se do gospođe Sefićne može doći te kako ne daju njen kontakt.

S druge strane iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH objasnili su saradnju spomenute firme sa carinom i graničnim prijelazima u našoj zemlji piše source.ba

“Znamo za tu firmu. Špediteri se mogu nalaziti na više lokacija. Oni mogu imati svoje kancelarlije na više graničnih prijelaza. To je sve uređena saradnja, ako nemaju kancelarije onda imaju dogovore sa drugima. Te velike špedicije uglavnom imaju svoje kancelarije na graničnim prijelazima” – kaže nam Ratko Kovačević iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Iako je Granična policija Bosne i Hercegovine bila obavještena da se traga za Sanjinom Sefićem, on je ipak prešao granični prijelaz Uvac kod Priboja i pobjegao.

Na pitanje kako je Sefić mogao da prođe granični prijelaz ako je Granična policija bila na vrijeme informisana o njegovoj potrazi, glasnogovornica Sanela Dujković kaže:

“Granična policija BiH 11.10.2016. godine pokrenula je interne i druge postupke u cilju provjere postupanja svih policijskih službenika uključenih u obavljanje graničnih provjera S.S. i zaduženih za prijenos informacija i naredbi u vezi sa S.S. Protiv svih policijskih službenika za koje bude utvrđeno da su načinili propuste u obavljanju službene dužnosti, bit će pokrenuti disciplinski i drugi postupci i bit će rigorozno sankcionirani.”

Podsjećamo, Sefić je u ponedjeljak navečer automobilom kod Zemaljskog muzeja usmrtio dvije pješakinje, studentice Editu Malkoč i Selmu Agić. On je nakon udesa pobjegao iz Bosne i Hercegovine u Srbiju, a radi se o višestrukom povratniku u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja i javnog reda i mira. Nezvanične informacije govore, da su Sefića do granice BiH sa Srbijom, dopratili jedan član porodice i poznanik. Odatle ga je na teritoriju Srbije odvezao taksista iz Priboja, koji je odranije policiji poznat po sličnim djelima.

Komentari

komentara