Magazin

Spisak pravih imena – Šta mislite kako se Chuck Norris stvarno zove?

Napisao admin

Svi dobro znamo da su umjetnička imena celebrityja rijetko kad njihova prava imena. Šta mislite koje se slavne osobe nisu proslavile imenima iz rodnog lista?


Chuck Norris (Foto: Cure.ba)

Svi mi želimo biti jedinstveni, drugačiji i upečatljivi. Ali neki su u tome otišli toliko daleko da su mijenjali imena i prilagođavali ih potrebama tržišta i celebrity svijeta. Nekim planetarno popularnim javnim osobama, za koje ste mislili da ih poznajete – zapravo ne znate ni ime! Ne znamo je li se Chuck Norris sramio svog pravog imena Carlos Ray, pa ga je odlučio promijeniti, ali znamo da nije jedini…

Tako je problematični Charlie Sheen zapravo – Carlos Irwin Estevez (izgleda da ni njemu nije odgovaralo ‘Carlos’), Antonio Banderas – Jose Antonio Dominguez Bandera, popularni Bruce Lee – Lee Yuen Kam, a Bono Vox – Paul Hewson, prenosi Dnevnik.hr.

Znate li da se Jennifer Aniston zapravo zove Jennifer Linn Anastassakis, a Katy Perry – Katheryn Elizabeth Hudson? A jeste li znali da čak ni imena Tine Turner i Whoopie Goldberg – nisu prava? Ovaj trend star je koliko i sam showbusiness, a izgleda da je obuhvatio kako velike ikone poput Axla Rosea, Boba Dylana i Freddieja Mercuryja, tako i političare, na primjer Billa Clintona.

Ukoliko vas zanima ko je Issur Danielovitch, Vickie Lynn Hogan ili, Reginald Kenneth Dwight, spisak pravih imena celebrityja možete pogledati na stranici Babynames.com.

cure.ba

Komentari

komentara