Magazin Video

Izgubljena braća – Susreli se ponovo nakon 80 godina (VIDEO)

Napisao admin

Dvojica braće, od kojih je jedan nakon rođenja poslan u sirotište, dok je drugi ostao s porodicom, susreli su se ponovo nakon nevjerojatnih 80 godina.


Braća / wday

84-godišnji Ed Muir ovih je dana otputovao iz Floride u Sjevernu Dakotu kako bi, nakon dugo vremena, ponovo vidio svog dvije godine mlađeg brata Kennetha Corcorana. Kennetha je Ed pronašao uz pomoć porodice koja je putem interneta došla do podataka o njegovom davno izgubljenom bratu, piše WDay.com.

“Prepoznao sam ga čim je izašao iz aviona. Nije bitno koliko je vremena prošlo, prepoznao bih ga uvijek. Bilo mi je neizmjerno drago što ga vidim”, rekao je Kenneth. Braća su razdvojena nakon smrti njihove majke 1932.godine. U obitelji je bilo petero braće, a njihov se se otac pribojavao da si neće moći priuštiti brigu o svima pa je odlučio Kennetha i još dvojicu sinova poslati u sirotište. Iako je kasnije pokušao doći i do ostalih, Ed je uspio pronaći samo Kennetha, prenosi Index.

Nakon dirljivog susreta, braća su krenula razgovarati i ispostavilo se da imaju mnogo toga zajedničkog – obojica su služila vojsku u isto vrijeme, djecu su odgajali na sličan način, a dijele čak i omiljenu pjesmu: “Wabash Cannonball” grupe The Carter Family.

Video možete pogledati OVDJE.

cure.ba

Komentari

komentara