Magazin

Nevjerovatno! – Najviši tinejdžer na svijetu ima čak 233 centimera i još raste

Napisao admin

Daily mail Broc Brown (19) iz Michigana ušao je u Guinnessovu knjigu rekorda kao najviši tinejdžer na svijetu. Trenutno je visok 2,33 metra i još će rasti. Brocu je dijagnosticiran Sotosov sindrom.


Ilustracija (Foto: arhiva)

Broc Brown (19) iz Michigana ušao je u Guinnessovu knjigu rekorda kao najviši tinejdžer na svijetu. Trenutno je visok 2,33 metra i još će rasti, piše “Daily Mail“…Nastavi li Broc rasti prosječno 15,2 centimetra godišnje mogao bi uskoro prestići najvišeg čovjeka na svijetu Sultana Kosena koji trenutno mjeri 2,48 metara.

hhhhhh

Kada je imao 5 godina Brocu je dijagnosticiran Sotosov sindrom, poznatiji kao cerebralni gigantizam. Riječ je o rijetkom genetskom novorođenih.

Doktori su Brocovoj majci rekli da njezin sin vjerojatno neće preživjeti tinejdžersko doba, ali je on pobijedio crne prognoze.

Osim gigantizma, mladić ima poteškoća u učenju, srčanu manu, ADHD, iskrivljenu kičmu i spinalnu stenozu (suženje leđne moždine). Također, rođen je sa samo jednim bubregom pa ne može uzimati analgetike uprkos velikim bolovima u kičmi.

“U leđima osjećam oštru bol kao da me neko propada iglom. Teško je. Kad bi bar doktori mogli nešto učiniti da mi pomognu”, govori očajni Broc.

 

haber.ba

Komentari

komentara