Magazin

Užasno – Jeziva ispovijest Banjalučanke: Duh njegove pokojne žene mi nije dao mira!

Napisao admin

Govorio je da me voli i čuvao me i pazio kao malo vode na dlanu. Ipak, u novom domu, osjećala sam se nesigurno. Jedan razgovor sa vidovitom Lejlom, tri godine poslije mojih prvih sumnji i strahova, otvorio mi je oči i pokazao da sam bila u pravu. Sa nama je živio duh njegove žene…


U brak sa Mladenom, Duška je ušla nakon samo tri mjeseca poznanstva. Sama, bez ikog svog, osjećala se kao na sedmom nebu kada je Mladen na staromodan ali neodoljiv način kleknuo pred nju jedne julske noći i zaprosio je, piše “Aura“.

– Već sam mislila kako mi je suđeno da ostanem zauvijek sama, a onda je u moj život ušetao on. Siguran u sebe, zgodan, materijalno i stambeno obezbijeđen… Na sve je načine pokazivao i dokazivao da mu se sviđam, a da je ozbiljan, pokazala je i nenadano brza prosidba. Pristala sam, dok su mi koljena klecala od sreće i šoka – prisjeća se Duška događaja od prije pet godina.

A to što je Mladen imao brak iza sebe, Duški nije smetalo nimalo…

– Nije želio puno o tome govoriti. Pretpostavljala sam da mu nije nimalo lako, jer su se znali još od srednjoškolskih dana. Djece nisu imali, a ona je nakon duže bolesti preminula od karcinoma. Prihvatila sam to kao dio njegovog života i poželjela da mu svojom ljubavi i pažnjom nadomjestim taj gubitak i uljepšam ostatak živita – kazuje Duška.

 

Neuobičajene pojave

Naum joj, priča Duška, nije bilo teško ostvariti, jer je Mladen bio divna i osjećajna osoba, potpuno predan njoj i njihovom zajedničkom životu. Ipak, stvari se nisu odvijale željenim tokom…

– Nedugo nakon vjenčanja, Mladen je promijenio posao pa smo se iz stana preselili u njegovu rodnu kuću, gdje je i živio sa Nevenom, dok ona nije preminula. Isprva mi je bilo nelagodno boraviti u kući gdje je prije mene boravila druga žena, ali nelagodu je ubrzo zamijenila sreća što pored sebe imam čovjeka kojeg volim i koji voli mene – prisjeća se Duška prvih dana bračnog života.

Dodaje da je čudne događaje koji su uslijedili, na početku pripisivala svojoj uobrazilji i razigranoj mašti.

Ipak, na vrijeme je odlučila svoje strahove podijeliti i sa drugima…

– Ustreptalost vazduha, nagle promjene temperature u kući, grebuckanje, lupkanje, pomjeranje stvari, jeza koju bih osjećala – stvari su koje je teško opisati. Sumnjivo mi je bilo to što se uglavnom sve zbivalo kad sam sama u kući – prisjeća se Duška svojih prvih sučeljavanja sa nadnaravnim i nimalo uobičajenim pojavama.

 

Uspomene na nju

Da rastumači šta se to zbiva sa njenim životom, vrati joj mir i život liši straha i stresa, Duški je pomogla vidovita Lejla i njene hamajlije, kristali, savjeti i razgovori puni topline i razumijevanja.

– Da nije bilo nje, ja bih se ili rastala od Mladena ili završila u ludnici. Zadnjim atomima razuma, sprječavala sam se da s njim razgovaram o onom što me čudi, jer nisam htjela povrijediti uspomene koje je čuvao na nju. Ipak, kad su prvobitni simptomi poprimili drastične razmjere, odlučila sam potražiti stručnu pomoć.

Znate, traumatično je prisjećati se svih tih dešavanja, ali izdvojiću dva detalja; naveče me je gurala iz kreveta pa sam često znala završiti na podu sva u modricama, a kad bih zaljevala njeno cvijeće ili hranila njenog psa Trajku, oko vrata bih osjećala stisak ledenih ruku, dok bi mi nosnice zapahnjivao smrad kakav na ovom svijetu sigurno ne postoji. Ipak, sada je srećom sve to samo dio prošlosti. Duh tragično preminule žene je smiren, ja sam zaštićena kristalima i hamajlijama a i “ona” je valjda postala svjesna da Mladena volim i da mu samo dobro želim – kazala nam Duška na kraju svoje šokantne ispovijesti.

cure.ba

Komentari

komentara