Magazin

Šokantno – Crveni “golf” odvodi djecu u nepoznato!

Napisao admin

U sva tri slučaja, potencijalne žrtve bile su maloljetne osobe. Policija je preduzela operativne radnje i mjere i drži situaciju pod kontrolom, rekao je regionalni šef Operative Kosovske policije, Željko Bojić.


U sjevernoj Kosovskoj Mitrovici policiji su prijavljena dva pokušaja kidnapovanja maloljetnih lica u protekloj nedjelji. Regionalni šef Operativne Kosovske policije apeluje na građane da ne šire paniku, jer je policija u istražnom postupku i vlada situacijom, piše Novi.

“Pojam bezbjednosti djece nije stvar samo jedne institucije već je to kolektivna odgovornost, kada to kažem mislim na roditelje prije svega i prosvjetne radnike, kao i na građane, policija razumije zabrinutost roditelja, jer su nam djeca i njihova bezbjednost najvažnija”, rekao je Bojić, te poručio roditeljima i školama da prilikom razgovora sa svojom djecom u slučaju ovakvih negativnih pojava odmah obavjeste policiju.

Za Telegraf je potvrdio da su roditelji 12. i 18. novembra prijavili pokušaj otmice djece, ali da su nakon konsultacija i upoznavanja sa činjeničnim stanjem od strane tužioca svi slučajevi registrovani kao pokušaj krađe i napad.

“U oba slučaja, potencijalne žrtve su maloljetne osobe. Policija je preduzela operativne radnje i mjere i drži situaciju pod kontrolom.” – ističe Bojić.

Dodaje da policija već nedjelju dana aktivno radi na rasvjetljavanju ovih događaja

cure.ba

Komentari

komentara