Magazin Video

Mirzin zvjezdani put – Od audicije u Šapcu do pobjede! (VIDEO)

Napisao admin

Mirza Selimović iz Srebrenika u Bosni i Hercegovini pobjednik je osme sezone takmičenja Zvezda Granda. On je osvojio stan u Beogradu i CD u izdanju Grand produkcije, a svojim glasom oduševljavao je žiri, a publika je svoju riječ dala pošto je u superfinalu dobio više glasova od Milošem Vujanovićem.


Mirza Selimović (Foto: Arhiva)

Na audiciji Zvezda Granda Mirza se prijavio u Šapcu i odmah oduševio žiri. Predstavio s pjesmom “Nikome ni reč Dženana Lončara i bez mnogo dvoumljena prošao je dalje.

Žiri je uvijek bio veoma iskren prema Mirzi, pa je u duelima dobijao kritike zbog odabira pjesama, mada je uvek uspješno pobeđivao.

Bosanac nije izgubio nijedan duel i nije otišao u baraž. Bez imalo problema je oduvao svoje protivnike, a žiri je osetio da je Mirza vanserijski pjevač i dao mu je mnogo komplimenata.

Pjevao je i pjesme Zdravka Čolića, a mnogi ga čak i porede sa najvećom eks-ju zvezdom Zdravkom Čolićem. Čak je i Zorica Brunclik prokomentarisala da liči na njega.

U finalu je briljirao pevajući pjesmu Hari Mata Harija “Lejla”, s kojom je sarajevski pevač zauzeo treće mjesto na Evroviziji. U toku eliminacija Aca Lukas ga je uporedio upravo sa Hari Varašanovićem i Zdravkom Čolićem i rekao da je on uzeo najbolje od obojice i da će biti bolji od obojice.

Za svoju pobjedničku interpretaciju Mirza je izabrao “Čegre”

kurir

Komentari

komentara