Magazin

Horoskop smijeha: Koji znak Zodijaka je najduhovitiji a koji najsmiješniji

Napisao H. H.

Ribe su sklone uglavnom bezazlenom humoru, a Škorpija je pravi ekspert po pitanju sarkazma!

Neki horoskopski znakovi su eksperti za šalu, neki nemaju osjećaj za humor, a neki ne prihvataju šale na svoj račun. Položaj određenih nebeskih tijela utiče i na to koliko su inače znakovi duhoviti i raspoloženi za dobru šalu, pa čak i neprimijetno utiču na naš smisao za humor. Saznajte da li je vaš znak duhovit ili ipak teži ozbiljnosti.

Ovan

Humor ovog znaka je uglavnom prirodan i neplaniran. Ovan je jedan od najduhovitijih znakova u horoskopu i kao vatreni znak skoro uvijek je glavni zabavljač u društvu. Ponekad zbog vladavine Marsa može da pretjera u svojim šalama. Međutim, iako je najduhovitiji, Ovan rijetko kad prihvata šale na svoj račun, a to se pogotovu odnosi na muškarce.

Bik

Bik kao jedan od najdobroćudnijih znakova u horoskopu voli sve što je pozitivno, pa tako i šalu i zabavu. Ovaj znak se smije šalama od srca i često nenamjerno ispadne smiješan. Bikovi nemaju problem da se šale na svoj račun, čak i uživaju u tome.

Blizanci

Kao vedar i komunikativan znak, Blizanac voli sve šale, pa čak i na svoj račun. Ovaj znak ima dobar osjećaj za humor, lako pamti šaljive priče i sa velikom dozom kreativnosti ih izlaže pred drugima. Blizanci po svojoj prirodi uvijek traže nešto duhovito, pa čak i u negativnim stvarima.

Rak

Ovaj emotivan znak voli šalu, ali na vrlo specifičan način. Njegov Mjesec znatno utiče na njegovo raspoloženje, pa često od toga zavise i njegove šale. Rakovi ne vole humor na račun porodice i prijatelja, jer se tada osjećaju povrijeđeno. Ovaj horoskopski znak radije sluša šale drugih, umjesto da sam ispadne duhovit.

Lav

Ovaj znak smatra da može sve, pa i da bude duhovit, čak i kad nema smisao za humor. Lavovi vole da budu u centru pažnje, pa će se truditi da stalno zabave okruženje. Oni prihvataju šale na svoj račun, osim ako se one ne tiču njihovog uspeha i postizanja ciljeva.

Djevica

Iako se smatraju za jedan dosadan znak, Djevice mogu biti jako duhovite, ali kada osjećaju sigurnost. Ovaj znak će imati osjećaj za humor tek kada se dovoljno opusti i počne da vam vjeruje, a to ćete primijetiti po njihovom glasnom smijanju. Uglavnom su Djevice duhovite na poslu, jer su tada na svom terenu.

Vaga

Vaga je veoma duhovit znak, ali vole šale sa merom. Ljubav je za njih jako važna, pa izbjegavaju sa njom da se šale, dok šale na svoj račun prihvataju. Ovaj znak često voli sarkastičan humor, dok zbog vladavine Venere često izbegava vulgarnosti.

Škorpija

Škorpija je pravi ekspert po pitanju sarkastičnog humora i neumjesnih komentara, pa ponekad može da pretjera. Ipak ovaj znak je jako duhovit, pa njegove šale rijetko kad prođu neprimjećene. Škorpije najviše vole crn humor u kome ne štede čak ni sebe.

Strijelac

Strijelac je jako duhovit znak, jer mu njegov vladar Jupiter daje veliki smisao za humor i zarazan optimizam. Oni ne mogu bez humora, pa su često atraktivni u društvu zbog svojih šala. Uglavnom ih privlače pozitivne, optimistične i vedre duhovite priče.

Jarac

Jarac teško razumije šale, što je teret koji mu je podario vladar Saturn, a glavni je problem njegova prevelika ozbiljnost koja mu ne dozvoljava da se opusti i glasno nasmije. Iako se rijetko kad šali, kada se opusti Jarac umije da bude vrlo duhovit. Ovaj znak je ljubitelj ciničnog humora.

Vodolija

Vodolije su jedan od najduhovitijih znakova, pa su šale u komunikaciji sa njima uvek prisutne. One su često nenamjerno smiješne i zanimljive, pa su zbog toga omiljene u društvu. Uran je vladar ovog znaka, pa oni vole šalu, čak i na svoj račun.

Ribe

Ribe su sklone uglavnom bezazlenom humoru i više vole da se smiju šalama, nego da ih pričaju. Njihov osjećaj za humor vrlo zavisi od njihovog raspoloženja, ali ne smetaju im šale na njihov račun, osim ako nisu zlobne pa ih to povredi. Ovaj znak najviše voli da se smije svojim nedaćama i zabludama, piše “Lisa“.

Komentari

komentara