Magazin

Trikovi uz koje ćete smanjiti račune za namirnice

Napisao H. H.

Svi kupujemo hranu i pritom ostavljamo mnogo novca na proizvode koji nam baš i ne trebaju.

S ovih par trikova više nikad nećete izaći iz trgovine pitajući se na što ste potrošili novac.

1. Popis namirnica koje trebate

Prije odlaska u trgovinu razmislite što ste sve od namirnica i potrepština potrošili, zatim o tome što biste jeli i kuhali i na kraju o stvarima koje ste prošli put kupili – i ne iskoristili. Još bolja ideja je imati blok u koji ćete stalno zapisivati bez čega ste u kući ostali.Nikad, ali nikad, ne idite u kupovinu bez popisa stvari koje trebate. Popis će vas držati usmjerenima, prenosi “Šibenik IN“.

2. Akcije

Svaki put prije kupnje i nakon što ste sastavili popis onog što vam treba, provjerite akcije u trgovinama. Često ćete u par različitih trgovina naći akcije na više proizvoda s vašeg popisa, ali izaberite onu u kojoj su najveći popusti ili u kojoj je najviše proizvoda na akciji.

3. Poznavanje cijena

Velika većina ljudi nije svjesna pojedinačne cijene većine proizvoda koje kupuje, pa zbog toga teško prepoznaje kad se isplati kupiti neki proizvod na veliko.

4. Kupnja na veliko

Neke stvari je dobro kupovati na akcijama i to u velikim količinama:

Namirnice koje nemaju rok trajanja ili imaju jako dugi rok trajanja: med, riža, alkoholni ocat, sol, gustin, šećer, alkoholna pića, instant kava, začini, sjemenke, suho voće, kava, tjestenina, konzervirana hrana…

5. Zamrzivač

Zamrzivač je izvrsno ulaganje za svakoga. U njemu se može čuvati više vrsta hrane koje zamrzavanjem ne gube, ili gube jako malo, hranjivih stvari, a omogućavaju ljudima da kupuju hranu koju jedu u velikim količinama jer ju imaju gdje držati.

Komentari

komentara