Magazin

Svi su mi rekli da nije trebao dobiti ni godinu, ali on je osuđen na dvije godine samo zato što je moj sin!

Napisao H. H.

O Hanki smo posljednjih godina, nažalost, najviše čitali u kontekstu porodičnih problema sa sinom Mirzadom Brkićem, koji je pod utjecajem narkotika, kako su prenosili mediji, skrivio saobraćajnu nesreću

Sevdalinke sam odabrala jer su se pjevale kod nas doma. Kriomice sam odlazila na probe jer otac nije želio da budem pjevačica, kasnije ni stariji brat, on je bio stroži od oca…” – ispričala je jednom u intervjuu sarajevska pjevačica Hanka Paldum, koja je estradnom scenom na ovim prostorima kraljevala u 80-ima, ali i danas ima veliki broj štovatelja širom regije i svijeta.

 

Sreli smo je sinoć na slavljeničkom koncertu Tereze Kesovije u Lisinskom i ustvrdili kako kraljica sevdalinki i dalje sjajno izgleda, piše Slobodna Dalmacija. Hanku Paldum i danas s jednakim žarom prate i slušaju svi zaljubljenici u stihove koji “paraju dušu”, a za koje se ova pjevačica u životu izborila upornošću i strašću, jer je znala da je to ono što najviše želi.

 

“Ni majka me nije na početku podržavala, bojala se za ‘dobar glas’. Govorila bi mi: ‘Sine, bojim se obraza. Kad žena ode u pjevačice, ode u sve što ne valja..” – ispričala je jednom Hanka, te otkrila i kako je kasnije majka bila njezin pobornik, ali i veliki kritičar.

 

O Hanki smo posljednjih godina, nažalost, najviše čitali u kontekstu porodičnih problema sa sinom Mirzadom Brkićem, koji je pod utjecajem narkotika, kako su prenosili mediji, skrivio saobraćajnu nesreću. Prije nešto više od godinu dana nije mogla sakriti gorčinu komentirajući po prvi put cijeli slučaj.

 

“Moj sin je sad dobro u jednu ruku, ali ne može biti dobro kad je u zatvoru. Osuđen je na dvije godine, izdržava kaznu za saobraćajnu nesreću koju je počinio. Na sreću nije bilo težih povreda, ali su mediji od svega napravili to da je on ispao jedan strašno zločest momak. Nažalost, svi su mi rekli da ni godinu dana za ono što je napravio nije trebao dobiti, ali je dobio dvije godine jer su ga mediji osudili i jer je dijete Hanke Paldum” – podvukla je tada pjevačica.

Pjevačica je istaknula i da se uvijek trudi privatni život sačuvati za sebe i ne obazirati se na priče i komentare.zatvor,privatni zivot,

“Moja duša je dobra i imam pozitivnu energiju, svakom u životu želim bolje nego sebi, pa mi se mnoge stvari vraćaju kao nagrada. Bez obzira na to šta vam se dogodi, čovjek mora živjeti i razmišljati kako će dalje. Život je splet mudrosti, dobročinstava i pozitivne energije. To vas profillira da znate odabrati” – povukla je Paldum.

 

Slobodna Dalmacija

Komentari

komentara