Magazin

U posljednje vrijeme mučili je lični problemi – Poznata pjevačica pronađena mrtva u svom domu

Napisao admin

Američka country pjevačica Mindy McCready, koja je u zadnje vrijeme bila poznatija po ličnim problemima nego po nizu hitova s kraja 1990-ih, u nedjelju je nađena mrtva u svojoj kući u Heber Springsu u Arkansasu nakon samoranjavanja vatrenim oružjem, objavila je lokalna policija.


Mindy McCready (foto: usatoday)

Gospođa McCready je preminula od onoga što izgleda kao samoranjavanje vatrenim oružjem, rekao je šerif okruga Cleburne, Marty Moss, u Heber Springsu, sjeverno od Little Rocka, prenose u ponedjeljak američki mediji.

– Policajci su nakon dojave stigli na mjesto događaja i našli tijelo McCready na prednjem trijemu kuće. Slučaj je pod istragom, a McCready je prevezena na kriminalistički institut Arkansasa na obdukciju, rekao je Moss.

Partner pjevačice, muzički producent David Wilson, ustrijelio se prošlog mjeseca, nakon čega je McCready krenula na program odvikavanja od ovisnosti.

Iza para je ostao sin Zayne, rođen u aprilu prošle godine, a McCready je imala i 6-godišnjeg sina, Zandera, iz prethodne veze.

Među hitovima Mindy McCready (37) su debi singl iz 1996. “Ten Thousand Angels” i pjesma s vrha ljestvica “Guys Do It All The Time”. Svoj zadnji album “I’m Still Here” izdala je 2010.

Tokom posljednjeg desetljeća, McCready je više novinskih naslova zaradila sukobima sa zakonom nego svojom muzikom, uz hapšenje za kupnju tableta protiv bolova s lažnim receptom, krađe identiteta, nanošenja tjelesnih povreda i kršenja uvjetne kazne.

McCready je najmanje tri puta pokušala samoubistvo. Bila je hospitalizirana u julu i septembru 2006. nakon predoziranja, a onda opet u decembru 2008. nakon što je prerezala vene. Godine 2010. nastupala je u televizijskoj “reality” seriji “Celebrity Rehab with dr. Drew”.

fena

Komentari

komentara