Magazin

Tragedija koja je potresla BiH: Pogibija porodice Đedovac i dalje pod velom tajne

Napisao H. H.

Ni dva mjeseca nakon što je na pružnom prijelazu u Grabovici, kod Doboja, poginula četvoročlana porodica Đedovac iz Stanova javnosti nisu poznate okolnosti ove tragedije, kada se automobil u kojem se nalazila porodica sudario s teretnim vozom Željeznica RS

Ova tragedija, u kojoj su roditelji poginuli na licu mjesta, mlađa kćerka je umrla nekoliko sati kasnije od zadobijenih povreda, a starija kćerka sutradan, potresla je cijeli region, pišu “Nezavisne novine“.

U dobojskom tužilaštvu potvrđeno je da im je dostavljen izvještaj Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj o toj saobraćajnoj nesreći, te da je proslijeđen postupajućem tužiocu.

– Nakon analize i ocjene podnesenog izvještaja, bit će donesena odluka o daljem toku postupka i donesena odgovarajuća tužilačka odluka, naveli su iz Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Simo Cvjetković, predsjednik Samostalnog sindikata mašinovođa, smatra da u slučaju nesreće na pružnom prijelazu nema odgovornosti dvojice mašinovođa Radoslava Dragojlovića i Velimira Malčića.

Cvjetković ističe da su oni poduzeli sve propisane mjere i radnje kada su uočili vozilo na pruzi.

“Nema ni propusta ni odgovornosti mašinovođa i bilo bi krajnje drsko njih smatrati odgovornim. Mašinovođa koji je tada upravljao vozom je kočio i pokušao da spasi tu porodicu. On i danas trpi posljedice, sanja tu porodicu, koja je nažalost stradala. Bio je krvav do koljena zato što je pokušavao da pomogne”, rekao je Cvjetković.

On smatra da kobni pružni prijelaz treba osigurati, a objekte koji se nalaze u blizini ukloniti. U sudaru teretnog voza, koji je saobraćao na relaciji Omarska Zenica, i automobila, u kojem se nalazila porodica Đedovac, na licu mjesta su poginuli Slavica (46), koja je bila za volanom, i Zlatko (53).

Njihove kćerke Nikolina (18) i Kristina (17) su zadobile teške povrede, od kojih je mlađa umrla u dobojskoj bolnici nekoliko sati nakon nesreće, a starija dan kasnije u Univerzitetskom kliničkom centru RS u Banjaluci.

 

Komentari

komentara