Trudnoća i majčinstvo

Potresno pismo Ane Filipović: Moja beba je imala fleke po tijelu, temperaturu i teško je disala, a doktor je odbio da je pregleda!

Napisao H. H.

Ovako nešto ne smije da se događa! Niko nema pravo da se igra sa tuđim životom, pogotovo, ako je ujedno i doktor

Fejsbukom je danas počelo da se širi pismo mlade majke iz Hrvatske koja je ogorčena zbog vrlo neprijatnog iskustva koje je doživela u Hitnoj pomoći u Novskoj.

Naime, Ana Filipović i njen suprug odveli su u Hitnu pomoć svoju 11-mesečnu bebu kojoj su, kako je kasnije saznala od lekara u Pakracu, počele da izbijaju fleke po telu od alergijske reakcije. Maleni Jakov bio je pod temperaturom, otežano je disao i imao grčeve u stomaku, ali je dežurni lekar iz Novske odbio da ga pregleda, prenosi Jutarnji list.

Njenu ispovest prenosimo u celosti.

“11.12. (noćas), oko pola 3 dovodimo dete od 11m u Hitnu pomoć u Novsku. Jakovu izbijaju fleke po telu, pod temperaturom je, otežano diše i ima grčeve u stomaku. Po dolasku govorimo to sestri, s naglasnom da nismo sigurni da li je disanje takvo jer je mozda od brata pokupio prehladu, ili je povezano s tim flekama, ponavljamo to doktoru, koji je vidno nervozan, jer je očigledno da smo ga probudili.

Doktor s udaljenosti gleda u dete, pita šta mu je, objašnjavamo mu i tu sledi prvi šok: “I, šta ću ja s njim? Vodite ga ujutru kod pedijatra!” Kod kog pedijatra? Sutra je nedelja? Moje pitanje kojem pedijatru nije ni čuo jer je otišao. Gledam u sestru, pitam ju da li on doista neće da pregleda moje dete, ona sleže ramenima… Muž je bio skamenut, čovek koji je miran i staložen, bio je na ivici da pukne… Ništa, pošto vidim da neće ni pogledati dete, oblačim ga na brzinu i govorim mužu da se požuri i da idemo u Pakrac. Doktor iz druge prostorije (da li se tako nešto uopće može nazvati doktorom?) viče sestri da odštampa nalaz.

Čekam taj nalaz, dobijam ga, nakon prve rečenice pada mi mrak na oči, dovoljno mi je bilo da pročitam da mu je koža normalna i topla na dodir, uzimam taj papir (dete je već u autu s mužem), ulazim kod doktora i pitam ga kako zna da je mom detetu koža normalna i topla?? Ništa ne odgovara. Pitam ga opet, kako zna kakva mu je koža ako ga nije ni dodirnuo?? Na što mi on odgovara da ni ne mora. Ne morate???

Dovezla sam vam dete sa flekama, otežanim disanjem i grčevima u stomaku, a vi ga nemorate pregledati na to mi odgovara da ne zna on kako dete diše!?!?! Kako ne znate sve sam vam rekla, niste mu prišli. Na to govori da LAŽEM i da nisam ništa rekla!! Sestra sluša, ja u šoku nju pitam šta sam ja rekla šta je detetu, neka ponovi šta sam rekla. Sestra opet sleže ramenima i govori da nju ne pitam ona je samo sestra.

Skandal u srpskom zdravstvu: Oftalmolog sa Zvezdare optužen da je tražio pacijentu 400 evra

Doktor mi gura onaj papir na kojem piše da je dete pregledao, na što mu ja govorim da to neću uzeti dok ne pregleda dete, na što mi odgovara da ga ne mora ni pregledati. Pitam ga zašto je napisao sve kao da ga je pregledao, a detetu u autu nije i dalje dobro on odgovara: takva je procedura!!

Pa mi vi recite koja je to procedura?? Procedura čega??? Ni ne prići bebi, a napisati da je sve ok!

Kako je pregledao dete, na takav način sam mu se i zahvalila i rekla da idem dalje. Na što mi je odgovorio da me bez njegovog papira i potpisa neće primiti ni na jednoj pedijatriji! Samo me gledajte da li neće, papir ostavite sebi!

Na kraju, doktor mi se nije želeo ni predstaviti!!! Ne znam njegovo ime!!! Jutros sam zvala istu tu hitnu u Novskoj, prestavila se i pitala koji je doktor noćas radio, i rekla sam zašto me to zanima, NI ONI MI NISU ŽELELI REĆI KAKO SE DOTIČNI ZOVE!! Smešno je uopšte i misliti da to neću saznati, i da će sve ostati u 4 zida Hitne pomoći u Novskoj!!!

Nadalje, zahvaljujem se divnoj doktorki i i sestrama u Pakracu, bila je ovo teška bolnička noć iza nas, sa puno straha i strijepnje, ali kako rekoh, iza nas je…

Slobodno delite dalje, borite se za svoje anđele i nemojte prećutkivati ovakve stvari.

Ovako nešto ne sme da se događa! Niko nema pravo da se igra sa tuđim životom, pogotovo ako je ujedno i doktor!”

Ispod njene objave našlo se nekoliko komentara majki koje su kazale kako one odmah idu u pakračku bolnicu i u širokom luku zaobilaze Hitnu pomoć u Novskoj.

 

Komentari

komentara