Trudnoća i majčinstvo

Pas spriječio pobačaj: “Neprestano je lajala na mene”

Napisao H. H.

Džejd (23) je te noći, u 33. nedelji trudnoće spavala, kada je probudio lavež psa Lole. Tek tada je shvatila da krvari i da joj je pukao vodenjak, što su dva uobičajena simptoma pobačaja.

Odvezli su je bolnicu gdje su se ljekari borili da spase život nerođene bebe, a samo osam nedelja kasnije, Džejd je carskim rezom rodila dečaka Olivera, piše “B92“.

Ova mlada mama vjeruje da je bliska veza sa stafordskim bul terijerom razlog zbog kojeg je dječak preživio.

“Najprije nisam shvatila šta se dešava kada nas je Lola probudila. Mislila sam da sigurno laje zbog nečega napolju, a onda sam shvatila da laje na mene. Tada sam ustala da vidim šta se dešava i shvatila da krvarim. Ljekari su mi tada rekli da, da nisam došla u bolnicu, porodila bih se te noći, a ko zna da li bi beba to preživjela. Moglo bi da dođe do raznih komplikacija, a Oliver bi svoj život sigurno započeo u inkubatoru“.

Džejd kaže da se možda ne bi ni probudila da nije bilo Lolinog laveža jer nije osjećala nikakve bolove.

“Možda bih to prespavala, a posljedice bi bile užasne. Ne znam da li je Lola otkrila problem sa otkucajima srca ili je to bila neka pseća intuicija, ali šta god da je bilo, biću joj vječno zahvalna“.

Džejd je inače udomila psa baš u vrijeme kada je saznala da je u drugom stanju. Kaže da je pas često njuškao njen stomak “kao da je znala da je unutra još neko“.

Komentari

komentara