Trudnoća i majčinstvo

Stres i majka – Majke pod najvećim stresom ujutro

Napisao admin

Već je 8:25 sati ujutro, prometna gužva je neopisiva, a Vi još niste ni na pola puta do škole! Opet ćete zakasniti – djeca na prvi sat, Vi na posao! Panika raste, a opreznost za volanom slabi…


Majka (foto:cure.ba)

Pod najvećim stresom majke su ujutro u 8:25 sati, pokazali su rezultati istraživanja koje je pokušalo utvrditi da li su žene tada i najopasnije za volanom.

Znanstvenici su zaključili da u to doba dana žene postaju svjesne da djeca kasne u školu, da će i one zakasniti na posao i razmišljaju o još tisuću stvari koje treba završiti tokom dana. Također, one svoju uznemirenost nesvjesno prenose i na djecu, koja i sama postaju rastrojena.

Britanski istraživači posebno upozoravaju na činjenicu da je 8:25 vrijeme kada na tisuće majki sjeda u automobile kako bi odvezle djecu u školu bojeći se da će zakasniti, zbog čega su manje oprezne za volanom.

Također, znanstvenici zaključuju da je 40 posto žena kada stigne na posao već pod stresom zbog prometa koji su morale “preživjeti”.

Svaka druga žena je priznala i da izbjegne najmanje tri sudara tokom godine na putu od kuće do škole i od škole do posla, zbog čega im se savjetuje da se ujutro bude malo ranije kako bi izbjegle stres i eventualne prometne nesreće.

 

cure.ba

Komentari

komentara