Trudnoća i majčinstvo

Doktorica koja je razbjesnila Srbiju – Trudna žena došla u bolnicu, pa doživjela šok!

Napisao admin

KRAGUJEVAC – Trudnica Gordana Jovanović Tanasković (31), majka dvoje djece iz Kragujevca, ostala je šokirana kad je u pošti u krugu Kliničkog centra u ovom gradu od doktorke koja radi kao radiolog u ovoj zdravstvenoj ustanovi ni kriva ni dužna doživjela prijetnje i salvu uvreda i psovki.


Gordana Jovanović Tanasković (Foto: ekskluziva)

Iako je Gordana u sedmom mjesecu trudnoće, konfliktnu doktorku to nije spriječilo da napravi incident, što je zgrozilo sve prisutne.

Psovanje i vika

 

– U srijedu sam otišla u Klinički centar Kragujevac da obiđem oca. Kad sam završila posjetu, sišla sam da platim račune u pošti koja je u krugu bolnice. Nisam ni pretpostavila da ću doživjeti neprijatnost. Stala sam u red kao i svi drugi ljudi, ali pošto je bilo finih gospođa, predložile su mi da pređem ispred njih jer sam trudna. Ja sam im se zahvalila i rekla da nema potrebe jer nisam bolesna – priča Gordana.

 

Upravo se u tom trenutku umiješala dr radiolog Ljiljana Vasić, koja je za vrijeme svog radnog vremena, sišla da obavlja privatne stvari.

 

– Doktorka je iz čista mira počela da me provocira i da osuđuje žene koje su htjele da me propuste. Pitala je: „A što vi nju puštate, na šta vam to liči, možda sam i ja trudna“, počela je da se buni. Zatim se okrenula prema meni i pitala histerično: „Šta ti ovdje glumiš?!“, ali sam ja pokušala da smirim stvari. Međutim, ona je nastavila da provocira, naročito kad sam joj rekla da sam već majka dvoje djece i da sad čekam treće – kaže Gordana. To kao da je još više razbijesnilo doktorku, dodaje ona, pa je tek tad krenulo njeno divljanje.

 

Izvrijeđala i kolegu

 

– „Ti si već bila trudna, a?! Kod koga si se to porađala!“ Kad sam joj rekla ime svog ljekara, koji joj je kolega u ustanovi u kojoj radi, ona je osula paljbu i počela da prijeti: „Ma je.e mi se za njega! Doći ćeš ti ovdje da se porodiš, vidjećeš šta će ti se desiti! Bolje bi ti bilo da ne dolaziš ako želiš dobro sebi i djetetu!“, siktala je – priča Gordana, koja je po profesiji pjevačica. Ona je, kako kaže, željela da ovo dospije u javnost da bi se bezobrazluku stalo na put i da drugi pacijenti ne dožive slično iskustvo.

 

KC Kragujevac

DOBILI SMO PRIJAVU,DIREKTOR DONOSI ODLUKU

 

Gordana je napisala pritužbu na doktorku. Iz Kliničkog centra u Kragujevcu kažu da će se shodno tome pokrenuti postupak.

 

– Prijava je stigla u četvrtak, a po prijemu prigovora postupak je sljedeći – pravna služba u najkraćem roku obavještava direktora ustanove, direktor naloži ljekaru koji je učesnik u incidentu da podnese pisanu izjavu, a u zavisnosti od odgovora ljekara, direktor KC Kragujevac odlučuje o daljim mjerama – rekli su oni.

ekskluziva.ba

Komentari

komentara