Poslovni kutak

Sjećate li se malenog heroja Ajdina? Njegova priča dobila je još jedan nastavak!

Napisao H. H.

Od nabavke namještaja, posteljine, posuđa kao i hrane koja je falila, sada je sve tu, u kući u kojoj se Ajdin možda i po prvi put osjeća poput svojih vršnjaka i gdje ima mogućnost uživati

Sjećate se malenog Ajdina Mukića?

Nakon što je “Hayat” emitovao priču o malenom Ajdinu i njegovom djedu Huseinu pomoć nije prestala stizati. Mnogobrojne posjete, hrana, pomoć oko završavanja radova na kući… sve je omgućeno zahvaljujući dobrim ljudima.

Ono što će vas dodatno obradovati jeste vijest da maleni Ajdin uživa u potpuno obnovljenom domu.

Naime, po ko zna koji put, veliki ljudi iz humanitarne organizacije “Dirhem” omogućili su da ova priča dobije i sretan kraj.

Sigurno ste se pitali šta će Ajdin i njegov djed uraditi s svim pristiglim donacijama.

Pomoć je stigla u prave ruke i iskoršteni su za nabavku svih prijeko potrebnih stvari koji su itekako bili potrebni kako bi imali normalne uslove života. Od nabavke namještaja, posteljine, posuđa kao i hrane koja je falila, sada je sve tu, u kući u kojoj se Ajdin možda i po prvi put osjeća poput svojih vršnjaka i gdje ima mogućnost uživati. Pitanje strujnog protoka uplaćeno je za narednih šest mjeseci, a topli hljeb nije pristizao stizati na vrata ovog mališana.

Humanitarna organizacija “Dirhem” nastavila je radove na kući upravo zahvaljujući tom novcu. Oni su se pobrinuli da donacije završe na pravom mjestu. Dokazali su da ima pomoći za Ajdina i da treba biti utrošeno baš tamo gdje Ajdinu potrebno i gdje je najviše falilo. Novac jeste pristizao sa svih krajeva svijeta, no veliki je posao bio pred dobrim ljudima organizovati sve da na kraju od samo jedne sobe sa sijalicom Ajdin ima pravu kuću.

U nastavku pogledajte prilog Kanala 6, koji pokazuje trenutno stanje u kojem maleni heroj provodi najsretnije dane života.


 

Komentari

komentara