Moda

Popularne platforme – Kako se nose "platforme" (FOTO)

Napisao admin

Kada je riječ o popularnim platformama, bitno je znati neka osnovna pravila. One mogu vašu kombinaciju učiniti savršenom, ali je mogu i potpuno uništiti. Pripremili smo za vas nekoliko praktičnih savjeta kako na različite načine možete kombinovati svoje omiljene sandale, cipele ili džizme sa platformom.


platforma (foto:cure.ba)

Kombinacija sa haljinom

Platforme izgledaju sjajno i sa kratkim i sa dugim haljinama. Izaberite platforme koje su u skladu sa vašim ličnim stilom, odnosno one koje će najbolje ići uz haljine u vašem garderoberu. To bi, otprilike, značilo da trebate da se odlučite između klasičnog, romantičnog, modernog ili smjelog dizajna.

Kombinacija sa suknjom

Kada nosite platforme uz suknju izbjegavajte preuske modele koje strogo prate liniju tijela. Platforme mogu djelovati prilično kabasto ako ih uparite sa “olovka” suknjom, a isti efekat će biti sa svim uzanim modelima. Lepršave, opuštene suknje se mnogo bolje slažu sa platformama.

Kombinacija sa džinsom

Kad su u pitanju platforme, džins je klasičan izbor. Ipak, bitno je da vodite računa o tome kakvog je stila vaš džins. Uske farmerice su sjajne ako želite da naglasite svoje platforme, ali ako nosite zvonaste ili farmerke širokih nogavica vodite računa da nogavica većim dijelom prekrije platforme. Na taj način vaša silueta će izgledati odlično.

U toku ljeta

Ljeti nosite sandale i espadrille sa platformama. U platformama sa otvorenim prstima ili kaiševima noga može da diše što umnogome doprinosi da se bolje osjećate tokom velikih vrućina. Ljetnje platforme odlično idu i uz ljetnje haljine i uglađene šortseve.

U toku zime

Zimi platforme nosite samo u formi čizama. Čizme na platformu, dužine do koljena, mogu učiniti da izgledate sjajno. Nosite ih preko helanki, sa širokom haljinicom i slojevitim vunenim topovima, kako bi postigli simpatičan, opušteni izgled.

U poslovnoj kombinaciji

Ako želite da nosite platformu uz poslovnu kombinaciju, držite se klasičnih cipela sa platformom. Izaberite zatvoreni model sa štiklom srednje visine i klasičnim špicom u obliku badema. Odlična opcija za ovakve kombinacije su crne kožne platforme, s obzirom na veću mogućnost uparivanja. Lakirane platforme takođe mogu da izgledaju uglađeno i sofisticirano.

Napravite balans

Platforme mogu biti vrlo zahtjevne, tako da je jako bitno da napravite balans. Ako su vam cipele kabaste, ublažite ih tako što ćete ih ukombinovati sa komadima odjeće mekih materijala i finih linija. Ako se svrstavaju u neutralnu varijantu, možete ih nositi sa svjetlijim i smjelijim kombinacijama.

Eksperimentišite

Isprobajte svoje platforme u različitim kombinacijama i sami vidite koja varijanta vam najbolje pristaje. To je najbolji način da otkrijete šta vam najviše odgovara. Uvijek imajte na umu da je ključ u pronalaženju pravog balansa u svakoj kombinaciji.

Kako vi volite da nosite svoje platforme?

cure.ba

Komentari

komentara