Moda

Savjeti – Izaberite pravu tašnu

Napisao admin

Nemojte čekati da vas rame zaboli. Vodite računa o obliku i težini torbe koju nosite!


Tašna (Foto: Cure.ba)

Možda je tašna koju nosite trendi i obožavate je, ali ako uzrokuje bolove u vratu, ramenima ili leđima  platićete preveliku cijenu. Svoju kičmu možete zaštititi na tri načina.

IZABERITE PRAVI OBLIK. Velika tašna s tankim drškama, pogotovo ako je i teška, može izazvati iritaciju nerava. Potražite tašnu od tankog materijala i sa širokim drškama kako biste ravnomjerno rasporedili njenu težinu.

NAPRAVITE REVIZIJU PREDMETA KOJE NOSTE U TORBI. Većina žena u torbi nosi i nekoliko predmeta koje rijetko ili nikada ne koristi. Zato, ostavite flašicu vode, kozmetičku torbicu ili dezodorans u radnom stolu ili u automobilu.

PAZITE KAKO JE NOSITE. Izaberite tašnu s kraćim drškama umjesto one s dugim. Dugačke drške poželje su jedino ako možete da ih prebacite dijagonalno preko ramena. Inače, tašnu treba da nosite što bliže tijelu i – što češće je prebacujte s jednog ramena na drugo. Također, izbjegavajte da nosite tašnu na pregibu lakta, jer to može da izazove probleme s a zglobovima (na primjer, teniski lakat).

cure.ba

Komentari

komentara