Moda

Dress code za početnike – Kako se obući u svakoj prilici

Napisao admin

Uzbuđenje oko žurke na koji trebate ići i na kojem trebate dobro izgledati uvijek je popraćeno i svima nam poznatom rečenicom: “Šta obući?”


za svake prilike (foto:cure.ba)

Kako bi smo vam olakšali muke, donosimo pregled formalnih, neformalnih, te tematskih partija i kako je prigodno obući se za svaki od njih, a da se ne osjećate kao da ne pripadate tamo.

Kravate i duge, raskošne haljine za nezaboravne večeri

Ogranizatori zabava koji su vam poslali pozivnicu sa dodatkom da je obavezna crna kravata, dali su vam do znanja da su muškarci obavezni doći u odjelima, a žene u dugim tzv. kotktel ili večernjim haljinama.

Formalno zapravo znači isto kao i obavezan dolazak na žurku s crnom kravatom, ali u modernijim gradovima kao što su New York ili Los Angeles može podrazumijevati i crnu košulju za muškarce, a kravatu nije obavezno staviti uz odijelo. Žene ostaju vjerne dugim koktel haljinama.

Ako ste pozvani na party na čijoj pozivnici je naznačeno da je poželjna bijela kravata ili ultra-formalan look, od muškaraca se očekuje bijelo odijelo s bijelom kravatom, a žene se takvim oblicima zabava posebno raduju jer su u mogućnosti još jednom ili prvi puta obući dugu, bijelu, raskošnu haljinu nalik na vjenčanicu.

Nisu svi formalni domijenci napravljeni na isti način, tako da postoje i oni koji ostavljaju mogućnost izbora kod odjeće, ali ipak naglašavaju da je poželjna crna kravata. Time vi niste obavezni obući crno odijelo ili crnu kravatu, ali vam organizatori samo žele naglasiti važnost događaja na koji ste pozvani. Žene i u ovom slučaju mogu provesti dan u traženju najljepše večernje haljine.

Party tzv. kreativne crne kravate nije toliko formalan, ostavlja na izbor gostima šta će obući, a to su uglavnom trendovske kombinacije pretvorene u formalan look.

Umjesto crne košulje, dobrodošla je i crna majica, a košulja se može nositi bez kravate. U ovom slučaju žene se pri kupovini ne trebaju usredotočiti samo na isprobavanje dugih haljina jer je u ovom slučaju dobrodošla i svečanija verzija kraće haljine.

Prilika za kaubojski look!

U današnje vrijeme popularni su raznorazni tematske žurke, tako da neki od njih umjesto kreativne kravate, mogu naglasiti obavezno nošenje teksaške crne kravate, a pri tome imate još veću mogućnost izbora zabavnih komada odjeće za party koji jedva čekate.

Tematske žurke pri odabiru odjeće nude i mnogo zabave jer su kombinacije mnogobrojne. Primjerice, muškarac umjesto običnih cipela može obući kaubojske čizme, dok žena može doći u u dugoj haljini kaubojskog stila, s remenom oko struka i prikladnim nakitom.

Formalno ili neformalno??

Poluformalni party ili party nakon 17 sati, ne podrazumijeva ni crnu kravatu kod muškaraca a ni duge, svečane haljine kod žena. Naravno, kada su vjenčanja u pitanju, koja se uglavnom odvijaju u popodnevnim satima, formalni look ostaje, međutim poluformalni party odnosi se na odijelo za muškarca, a kad je žena u pitanju, prikladna svečanija haljina.

Poslovni party je sličan prethodno navedenom. Poželjno je da muškarci dođu u odijelima, boja nije određena, međutim, žene moraju paziti na izbor haljine jer one ne smiju biti previše otvorene, ni izazovne.

Ako ste pozvani na koktel druženje, muškarci dolaze odjeveni u crna odijela, a žene u kraće elegantne haljine.

Neformalno druženje se može povezati sa casual odjećom, ali odjeća koja se nosi tom prigodom je ista kao i za poluformalna druženja. Crna odijela za muški dio gostiju, a žene su slobodne obući kraće, elegantne haljine, pogotovo ako odlazite na vjenčanje ili neki za vas poseban događaj.

Svečana odjeća je prigodna za prazniče, neformalna ili poluformalna druženja.

Traži se casual stil? Tunika je idealna!

Svakodnevno je bitno osjećati se ugodno

Na kraju naravno moramo spomenuti i casual odjeću. Takva odjeća podrazumijeva primjerice traperice za muškarca, sportsku jaknu, tenisice, a žena je u prilici iskombinirati sličan look. Casual odjeća je dio naše svakodnevnice i moguće ju je iskombinirati na hiljadu načina.

Uz detaljan pregled svih mogućih kombinacija, ne postoji mogućnost da pogriješite s izborom odjeće koju čuvate ili kupujete za posebne prilike.

Zabljesnite kamo god da idete!

 

cure.ba

Komentari

komentara