Moda Video

Suknja ili lijepa haljina – Maštoviti načini da vežete maramu i prikrijete višak (VIDEO)

Napisao admin

Pravi način vezivanja parea ili marame može istaći duge noge ili dekolte, a šarena tkanina u samo nekoliko poteza može da se pretvori u seksi suknju ili lijepu haljinu.


Pareo (foto: cure.ba)

Pareo je idealan za skrivanje kilograma na plaži, a samo jedan komad tkanine u trenu će se pretvoriti u haljinu, suknju ili top. Maramu ili pareo možete vezati nisko oko struka ili oko vrata, zavisno od toga šta želite da sakrijete. Za što lakše vezivanje poslužiće i čičak traka koju možete ušiti na maramu.

Omotajte pareo oko tijela tako da pokriva zadnjicu, pa uhvatite vrhove ispred dekoltea i omotajte ih jednog oko drugog pa vežite oko vrata. Ovaj stil vezivanja možete upotpuniti nakitom, dovoljno je samo ogrlicu ispreplesti s vrhovima marame koju vežete oko vrata.

Vežite pareo ispod ramena tako da prekriva dekolte, a ostatak materijala koji viri iz čvora omotajte oko ramena i zavežite.

Omotajte pareo oko tijela tako da su vrhovi sa zadnje strane u obliku slova X, pa ih potom omotajte oko vrata i zavežite.

Pareo vežite oko tijela, zavežite čvor na sredini dekoltea pa potom uhvatite donje rubove marame i vežite ih na jedno rame.

Maramom obavite tijelo i vežite ispod ramena, pa je svakih nekoliko centimetara svježite u čvor kako biste dobili prozračnu haljinu.

Ulovite dva najbliža vrha parea i vežite ga oko vrata, pa zatim donji dio marame prepolovite i vežite na leđima.

Zavežite pareo tako da dobijete rukave sa svake strane, odjenite ga i potom donje vrhove marame podignite i na dekolteu vežite u čvor.

Možete ga vezati u suknju, tako da prorez bude s prednje ili zadnje strane.

24sata.hr

Komentari

komentara