Moda

Neizostavni dio odjeće – Tajice, modni detalj za svako doba

Napisao admin

Tajice su već duže vrijeme neizostavni dio odjeće u ormaru skoro svake žene i to najviše za vrijeme hladnih zimskih mjeseci. Nije nepoznanica kako one najbolje idu uz tunike i haljine te naravno razne modele čizmi.


Tajice (foto: ljepota.ba)

Tu se prije svega misli na čizme s petom, one bez peta, na visoke i one malo kraće. Cjelokupni izgled najviše ovisi o tome gdje ste se zaputili i o ostatku odjeće koju ste odlučili staviti na sebe. Tajice kao odjevni predmet postoje već dugo.

Zanimljivo je spomenuti kako su ih nekada nosili i muškarci i to ispod hlača kako bi se mogli zagrijati na niskim temperaturama. Dolaze u raznim oblicima, a rade se od nekoliko vrsta materijala kao što je pamuk, likra, vuna, poliester i svila.

Tradicija nošenja spomenutog odjevnog materijala među muškom populacijom nastavlja se i dalje, budući da u nekim dijelovima svijeta zbog ekstremnih temperatura muškarci i dalje nose tajice kao zaštitu. Danas su to uglavnom  duge hlače.

Zahvaljujući raznim modnim trendovima svake godine izađu nove kreacije uz koje možete iskombinirati tajice, a najbolje od svega što su upravo one poznate po nevjerojatnoj sposobnosti prilagodbe svakom modnom trendu i svakom komadu odjeće.

Njihov uspon na modnu scenu započeo je početkom 60-ih godina, a najveći su dobile nakon jednog od najpoznatijih filmova svih vremena “Flashdance”. Upravo nakon njega tajice su se osim u svakodnevnom životu počele nositi i za vježbanje, aerobic i fitness.

Podjednako su zastupljene na oba polja, a osim zime možete ih nositi i tokom prijelaznog perioda uz razne kombinacije kao što su tunike i malo kraće haljinice. Ovog puta umjesto čizmi možete ih kombinirati zajedno s nekim lijepim cipelama poput mokasinki i balerina kao oda davnim i ludim šezdesetima.

Potrebno je imati na umu kako tajice ne mogu biti zamjena za hlače i njihov način nošenja zahtijeva određena pravila. Tajice i suknja, ona malo kraća odlična su kombinacija kao i kombinacija koja uključuje tuniku bilo da se radi o svečanim, ili pletenim. Njih je najlakše kombinirati upravo s tunikama.

savjetnica.com

Komentari

komentara