Moda

Praktično i lijepo – Šta pokloniti mladencima?!

Napisao admin

Svaki put kada ste bili pozvani na vjenčanje u jednom ste se trenutku zapitali, a što ćete kupiti mladencima na čiju svadbu idete.


Mladenci (foto: cure.ba)

To su uobičajene situacije koje se ponavljau i koje uvijek pred nas stavljaju pitanje kako proći što bezbolnije po naš novčanik, a da se mladenci tome vesele. Nekada je bilo normalno kupiti nešto iz domaćinstva što bi im moglo zatrebati, kao što je mikrovalna, ručnici ili set posuđa.

Situacija je danas pomalo drugačija budući da su cijene skočile u nebesa i svaki gost gleda kako bi zapravo pokrio svoju stolicu. Dakle u zadnje vrijeme je običaj davati kuverte s novcima, s tim da bi bilo dobro pitati budući bračni par koliko je stolica otprilike koštala.

Razgovori vezani uz financije nikada nisu bili ugodni, a pogotovo mladencima budući da na jedan suptilan način treba objasniti svima kako njima zapravo ne trebaju ručnici, mikrovalka, nego samo novci koji bi im pokrili velik dio troškova.

Problem leži u činjenici što mnogi uzvanici i to oni koji pripadaju starijoj generaciji gledaju na darivanje pomoću novca kao na nešto ružno i neprikladno. Njima jedino dolazi u obzir poklon koji će mladenci uvijek povezivati s njima.

Rješenje problema je da se postigne svojevrsni dogovor. Svi oni koji smatraju kako treba uzeti poklon, neka se odluče za sitnicu koju će mladenci imati kao uspomenu, a opet s druge strane neka im pomognu s malo novaca.

Iako sam čin nije nimalo romantičan, treba biti praktičan i razmišljati realno. Za razliku od Amerike gdje su običaji pomalo drugačiji i gdje se na samom početku sastavlja lista poklona od strane mladenaca, kod nas ne postoji dogovor nego se stvari uglavnom rješavaju stihijski.

Želite li pomoći budućem bračnom paru, a opet s druge strane ostaviti nešto po čemu će vas se sjećati nakon nekoliko godina, uzmite čestitku i napišite par posebnih stihova koji će ostati zapamćeni. Novac će biti samo dodatak, ali upravo će ti stihovi ostati vječni.

Kao moguće rješenje nudi se i izrađivanje čestitki. Ako imate vremena i volje te malo smisla za kreativnost pokušajte nabaviti sav potreban materijal i sami napraviti čestitku iz snova. Vjerujte kako ćete ostati u sjećanju kao osoba koja je smislila najoriginalniju čestitku.

savjetnica.com

Komentari

komentara