Moda

Crveni tepih 2013. – Najbolje odjevene dame Oscara (FOTO)

Napisao admin

Filmske zvijezde napokon mogu odahnuti. Mjesec dana strogih priprema i spartanskog režima kakvog se ne bi posramili ni vrhunski sportaši, konačno su privedeni svom kraju na sinoć održanoj ceremoniji nagrada Oscar.


Lijepe glumice (foto: fashion.hr)

Opće je poznata stvar da slavne dame danima prije Oscara pribjegavaju raznoraznim skupocjenim tretmanima, samo kako bi na jednu noć osigurale i isporučile svoje najglamuroznije izdanje godine. Uloženi trud sinoć je polučio rezultate – barem što se većine nominiranih tiče.

Nije potrebno naglašavati koliko je važna haljina u kojoj će određena glumica primiti svoj zlatni kipić. Dobra haljina  može generirati milijune dolara na računu, i to kroz  razne modne kampanje i naslovnice modnih magazina. Isto tako, loša haljina može usporiti medijsku naklonost, pogotovo ako ste mlada zvijezda na početku karijere koja još uvijek traži svoje mjesto pod suncem.

Već nekoliko godina svjetski trač mediji raspravljaju o živčanim slomovima stilista, koji modnim kućama obećavaju zvijezdu, samo da bi se ta ista zvijezda predomislila u zadnji trenutak i odjenula haljinu njihovog najžešćeg konkurenta. Određene kuće, pogotovo one najveće, ulažu sve svoje napore kako bi odjenule dobitnicu Oscara, što je ove godine pošlo za rukom Rafu Simonsu koji je, uz Armanija i Valentina, bio aposlutni must have crvenog tepiha.

Dolazak mlade glumice Jennifer Lawrence izmamio je uzdahe modnih znalaca i okupljene publike koja je pozdravila svoju novu žensku zvijezdu. Pomalo smo se pribojavali njezinog modnog izbora, pogotovo kada se sjetimo teške tamnoplave haljine koju je odjenula na „Zlatnim Globusima”, međutim Jennifer je sve razoružala u bajkovitoj Dior Haute Couture kreaciji s potpisom Rafa Simonsa. Dior je nekoliko dana prije Oscara u javnost pustio „Miss Dior” kampanju s lijepom glumicom u glavnoj ulozi. Četiri dana nakon, čelnici ove modne kuće mogu zadovoljno trljati ruke jer je njihovo zaštitno lice postala dobitnicom Oscara za najbolju žensku ulogu. Vrijednost PR-a koji je polučila ova akcija teško će moći nadmašiti s bilo kakvom medijskom aktivnošću ove godine.

Ako postoji netko tko je sumnjao u zadovoljstvo i sreću glumice Jennifer Aniston, sinoć se razuvjerio. Glumica je naprosto blistala u društvu svog zaručnika , odjevena u vatreno crvenu haljinu iz nove proljetne couture kolekcije kuće Valentino. Jennifer i Valentino njeguju prijateljsku vezu koja je rezultirala mnogim red carpet izdanjima, a sinoćnje se pokazalo kao kruna njihova prijateljstva. Glumica je samouvjereno kročila u tipičnoj Valentino crvenoj nijansi koju nije obogatila s upadljivim asesoarima. Iako su mnogi kritičari zamjerili što nije ponijela neki raskošniji komad nakita, Jennifer je u ovoj haljini ionako dobrano iskoračila iz svoje zone komfora te nedostatak dijamanata oko vrata sigurno nije presudna stvar u ovoj modnoj kritici.

Anne Hathaway modno je nepredvidljiva zvijezda. Poznato je da voli kuću Chanel, divi se romantizmu kuće Valentino te ponekad uskoči u komade s potpisom Fride Giannini za Gucci. Upravo iz navedenih razloga modna kritika je s nestrpljenjem očekivala što će krhka glumica odjenuti za svoju veliku noć. Anne se naposljetku odlučila za dizajn Miuccije Prade, točnije za ledeno ružičastu kreaciju na kojoj se „glavna akcija” događa sa stražnje strane, i to u vidu velikog izreza na leđima s dodatkom mašne na vratu.

Danima prije Oscara modni svijet je šuškao o navodnom ekskluzivnom ugovoru koji je s kućom Gucci trebala potpisati Charlize Theron. Prezgodna glumica navodno je trebala odjenuti haljinu s potpisom Fride Giannini, a ugovor je došao kao osiguranje da se niti jedna ženska zvijezda neće pojaviti u haljini s potpisom te kuće, baš kao što je napravila 2004. godine kada je zahtijevala i dobila istu stvar. Kako to obično biva kada su ženske zvijezde u pitanju,  promijenila je mišljenje i vratila se u naručje kuće Dior u kojoj su, po njezinim riječima; uvijek dobri i susretljivi. S novom ultra kratkom frizurom kakvu je imala na samim počecima karijere kada se pojavila u filmu „Diva” legendarnog Woodyja Allena, Charlize je doslovno lebdjela po crvenom tepihu u prekrasnoj strogo krojenoj bijeloj haljini s peplum detaljom. Kada ste ovako zgodni nije vam potrebno ništa osim dobre poze za fotografe, a Charlize ih ima u izobilju.

Stilisti Jessice Chastain često znaju zastraniti u toj mjeri da se upitamo poznaju li tijelo svoje slavne klijentice? Jessica Chastain jedna je od najljepših žena Hollywooda i odabir prave haljine za takvo tijelo doista ne bi trebalo predstavljati problem. Nakon katastrofalnog odabira blijedo plave Calvin Klein haljine koju je odjenula za „Zlatne Globuse”, sinoć je sve popravljeno odabirom predivne kreacije kuće Armani Prive. Haljina u boji mesa savršeno pristaje prekrasnoj glumici koja je sinoć izgledala poput prave filmske zvijezde iz nekih minulih vremena.

Lijepa Amy Adams nije odnijela Oscara za svoju ulogu u filmu „The Master”, ali je odjenula čarobnu balsku haljinu najvažnijeg Oscara s Pete avenije – Oscara de la Rente. Metri i metri materijala utrošeni su u ovu raskošnu kreaciju u kojoj je Amy izgledala poput prave princeze iz njujorškog visokog društva.

Fantastično modno izdanje isporučila je glumica Naomi Watts koja je sa srebrnom Armani Prive haljinom odnijela nagradu za najoriginalniju kreaciju. Haljina je savršeno prianjala uz glumičino tijelo, naglašavajući izvrsnu formu plavokose Australke.

Halle Berry je nazvala Donatellu Versace i rekla joj kako želi haljinu dostojnu Bond djevojke. Donatella je poziv shvatila ozbiljno i isporučila ovu seksepilnu kreaciju s prugicama, koja nas je još jednom podsjetila da je Halle Berry vlasnica jednog od najboljih tijela u Hollywoodu.

fashion.hr

Komentari

komentara