Ljubav i veze

Savjeti – U vezi ste sa strancem?

Napisao admin

Ljubav je slijepa! Svi to znamo.To je zbog toga što ne mislimo dva puta prije nego što nam se razviju osjećaji prema pojedincu. Kaste, vjera, spol, religija i rasa nisu pitanja koja se tiču da ljubavi. S obzirom da sve više i više ljudi putuje u druge zemlje bilo da je riječ o poslu ili posjeti, svi smo u mogućnosti zaljubljivanja u stranca. Ako ste zaljubljeni u stranca, evo nekoliko savjeta preći preko nekih različitosti u ljubavnoj vezi.


Muškarac i žena (Foto:Cure.ba)

1.    Izaberite zajednički jezik.

Vjerovatno će vam biti teško komunicirati s vašim partnerom. Da bi jasno i razumljivo razgovorali sa svojim partnerom, odaberite jezik koji oboje jasno razumijete. Upoznavanje jedno drugog postaje jednostavan zadatak! Engleski ili neki materinji jezik može uraditi čuda za takve parove.

2.    Veza na daljinu može uspjeti.

Ovo je jedan važan savjet za ljude koji hodaju sa strancima. Internet dejting je jedan od najčešćih načina da preživite vezu s strancem. Ako ste zaljubljeni u stranca, pokušajte ispuniti mentalnu udaljenost. Fizička udaljenost će tada postati mala prepreka.

3.    Prihvatiti kulture.

Možda ste tipična i rezervisana osoba zbog vaše kulture i društvenog ambijenta, ali vaš partner samo može biti suprotno od vas. Jednostavno zbog toga što različita društva imaju svoj set normi i običaja. Svaka zemlja ima svoju kulturu i tradiciju. Dakle, pokušajte  upoznati kulturu vašeg partnera i poštovati je. Također naučite ga / nju o kulturi koju vi slijedite. To će vam pomoći da razvijete bolje razumijevanje jedno s drugim. Dakle, umjesto da to gledate kao nedostatak kod vašeg partnera, pokušajte da budete fleksibilani u svom pristupu i širokog uma. Razmislite iz perspektive vašeg partnera!

4.    Poštujte jedno drugo.

Biti rasist  nikada vam neće pomoći da vaš odnos uspije. Ako izlazite sa strancem, nikad anemojte kritikovati zemlju i kulturu onoga drugog. Jednako poštujte i tretirajte jedno drugo.

5.    Razvijte okus.

Volite jesti hranu iz vaše kuhinje, ali…Vrijeme je da postanete malo fleksibilni s vašim ukusima. Razvijte okus prema ukusu vašeg partnera. Ako vaš partner voli italijansku hranu, probajte je jednom i vidjeti kakvog je okusa.

cure.ba

Komentari

komentara