Ljubav i veze

Za sve je kriv Igor? Isplivali novi detalji koji su išli u korist Milana Popovića, Severina učinila pogrešan korak

Napisao H. H.

Drama se ne završava!

U pravnoj bici oko borbe za sina, Severina Kojić izgubila je spor s Milanom Popovićem. Sudija Tea Golub donijela je privremenu mjeru i odlučila u presudi da dijete živi s ocem te da on samostalno brine o zdravlju i obrazovanju djeteta.

Severina Kojić je, po svemu sudeći, izgubila starateljstvo nad sinom Aleksandrom, kojem je od prošle sedmice zvanično staratelj otac Milan Popović, zbog nepoštovanja suda, zanemarivanja obaveza prema školi koju pohađa njen sin, ali i odbijanja saradnje sa biznismenom, a u konačnoj odluci veliku ulogu odigrao je i nesmotreni postupak njenog supruga Igora Kojića.

To su neki od navoda iz presude u čiji uvid je imala redakcija “Kurira“. Okidač je incident koji se dogodio 11. oktobra 2019, kada je Igor nagovarao dječaka da pobjegne iz škole.

Severina je bila dužna da dođe po dijete u školu. Umjesto nje, po dijete je tada došao očuh Igor. Iako su Severina i Milan postigli dogovor o tome ko umjesto njih može da preuzme dijete, pjevačica taj dokument nije potpisala. Njen suprug je insistirao da preuzme Aleksandra, iako ga je dežurna učiteljica obavijestila da to po aktuelnoj, takozvanoj pick-up listi mogu učiniti samo roditelji.

Kada mu nije uspjelo da uzme dijete, umjesto da zatraži mirno rješenje, najbolje u interesu djeteta, Igor je izašao iz škole i otišao do učionice u kojoj se nalazilo dijete. Tada mu je kroz prozor poručio da ne sluša učiteljice i da pobjegne rečima: “Ne boj se nikog, Aleks, uzmi jaknu i bježi, slobodno bježi odavde! Ne mogu ti ništa, bježi!” Upravo nakon tog postupka, dječak se uznemirio, rasplakao i pokušao da pobjegne iz škole. Policija je intervenisala, a Popović je putem mejla dao saglasnost da Kojić tada preuzme dijete – navedeno je između ostalog u presudi.

Interesantno je i to da je Kojićeva, koja je školi poslala mejl da je spriječena da dođe po dijete jer je povrijeđena, nakon incidenta sama došla u školu kako bi uzela ranac od sina. Međutim, nije mogla da ga preuzme jer joj je rečeno da su prostorije u kojima se torba nalazi zaključane.

Takođe, pjevačica je sudu zamerila što nijedan njen dokaz protiv Popovića nije usvojio. – Tužilja je navela da je Aleksandar nakon povratka s ljetovanja na Kipru, gdje je boravio sa ocem, rekao da ga je Milan tukao i da ga ja nakon udaraca pola sata boljela glava, te da je to prijavila. Takođe, Aleksandar nije odbijao da ide kod oca jer se u njegovoj kući nalaze razne igračke, te da je u to vrijeme koje provede kod Popovića dijete neopterećeno i posvećeno samo zabavi – stoji u presudi, gdje se navodi i majčina tvrdnja da je otac navodno manipulisao djetetom tako što mu nije dozvoljavao da igračke iz očeve kuće ponese kod majke.

Sud nije prihvatio Severininu tvrdnju da dijete kod oca nema naviku učenja i izvršavanja obaveza, budući da iz škole tvrde da je saradnja s ocem u potpunosti ostvarena, da je on redovno odlazio na roditeljske sastanke i informisao se o svemu.

Kojić i Popović se ovim povodom nisu oglašavali u medijima.

Komentari

komentara