Ljubav i veze

SRBI KUPUJU ALBANKE KAO LUDI! Ima ih više nego ikada, cijena od 2.000 do 3.000 eura! Za udaju se kupuju DJEVOJČICE OD 10 DO 12 GODINA!

Napisao H. H.

Cijene se kreću od 200 pa i do više hiljada eura. Međutim, kako objašnjava nekadašnji službenik Državne bezbijednosti Srbije Božidar Spasić, nova vremena razradila su i varijacije na istu temu, pa je posljednjih godina sve izraženija i sve brojnija pojava da Albanke za brak “kupuju” Srbi.

“Izmijenilo se sve, pa se danas najviše trguje djevojkama iz Albanije kojih je toliko da ne mogu sve ni da se prodaju. One dolaze iz Kukresa i drugih albanskih mjesta, a cijena im se sada kreće od 2.000 do 3.000 eura. Ranije su te brojke bile veće, ali je došlo do zasićenja na tom crnom tržištu, jer Albanci jure na Zapad gdje traže žene koje će im obezbijediti papire za rad i boravak.

Tako je sve više djevojaka u Albaniji, na zapadu Sjeverne Makedonije i Kosovu koje ne mogu da se udaju, pa ih roditelji daju za male pare srpskim seljacima i čobanima”, otkriva Spasić.

U romskim porodicama prodaju se, kaže, djevojčice od deset do 12 godina.

“Te djevojčice se kupuju za udaju, jer kako kupci kažu, one “garantuju čistotu”. Ukoliko dođu imućni ljudi koji rade u zapadnim zemljama, cijena za ugovorene brakove ide i na više hiljada eura”, priča on.

Ukazuje da ima i onih koji prodaju ili iznajmljuju mališane iz romskih porodica da bi za njih prosili u zemlji ili inostranstvu, ali i onih koji djecu daju za novac ne razmišljajući da bi mogla da ulete u lanac prostitucije.

“Ima i roditelja u Srbiji koji podvode sopstvenu maloljetnu djecu i to rade vrlo svjesno radi zarade. Obično je riječ o socijalno ugroženim porodicama, sa margine društva, a u najvećem broju su te djevojčice maloljetne. Zabrinjava to što usluge ove djece kupuju od roditelja nastrani ljudi, pedofili. To se teško otkriva, jer se se*sualno zlostavljanoj djeci prijeti i ona u strahu šute i trpe se*sualna iživljavanja”, priča Spasić i ističe da se ovakve situacije otkriju tek kada zlostavljana djeca ne mogu više da trpe i po cijenu svega odlučuju da progovore o paklu kroz koji prolaze, piše “Kurir“.

Trgovina ove vrste obično počinje da cvijeta u proljeće.

“Zimi je ograničena, a sa lijepim vremenom kada prorade bašte u kafeima i kafanama, kreće i kupoprodaja, kako to oni kažu, robe zvane žena. Kao što sam rekao, iz porodica sa margina se regrutuju djevojke za mali novac koje kupci zlostavljaju, a dešava se i da ih vode u inostranstvo. Tamo rade kao kelnerice, a često je to pokriće za prostituciju na koju su prinuđene”, ukazuje dugogodišnji policajac, uz napomenu da nemaština uvijek obara cijene prostituisanja.

Biznis sa migrantkinjama

“Novi trendovi su žene pretvorili u običnu robu ne samo na prostoru Balkana, već su trgovci bijelim robljem počeli da se okreću ka biznisu sa mladim migrantkinjama koje su pobjegle sa Bliskog istoka i Azije. Dešavalo se da su u Austriji na crno pazarene rumunske Romkinje, a na Istoku u bogatim arapskim zemljama najtraženije su mlade ljepotice čija cijena dostiže 50.000 eura”, priča Spasić.

Komentari

komentara