Ljubav i veze

Single status – Zašto sam još uvijek sama?

Napisao admin

Single status je odličan ukoliko zaista želite biti sami. No, ukoliko žudite za vezom, ali je ne možete ostvariti, vjerovatno postoji neki skriveni razlog. Saznajte koja su to tri najčešća razloga „samovanja“.


Žena (Foto: Cure.ba)

Mislite da ne postoji dovoljno dobar muškarac

Bez obzira gdje živite (čak i ako je riječ o najvećoj zabiti na svijetu), negdje u blizini postoji emocionalno dostupan, vrijedan muškarac koji samo čeka da vas upozna. Ako mirno čekate konačni susret, vaši putevi se možda nikada neće ukrstiti. Dakle, izađite iz kuće, družite se i izlazite. Nemojte sjediti kući čekajući da se pojavi savršen muškarac koji će vas oboriti s nogu.

No, ponekad ni izlasci nisu dovoljni. Ukoliko na mjestima gdje najčešće izlazite do sada niste upoznali nijednog muškarca vrijednog pažnje, možda je vrijeme da se počnete kretati u novim krugovima, među novim ljudima. Osim toga, ponekad su visoki standardi najveći krivac što ste sami. Naravno da bi sve žene pored sebe voljele imati kopiju Brada Pitta, Johhnyja Deppa ili Georgea Clooneyja, ali to jednostavno nije moguće. Ukoliko uvijek nisistirate na savršenstvu, uskraćujete sebi priliku da upoznate pristojne i pažljive muškarce.

Previše ste zahtjevni

S druge strane, možda nemate problema sa upoznavanjem muškaraca, već sa održavanjem veze. Naravno, nemoguće je izbjeći loše muškarce i ne možete sebe kriviti za baš svaki neuspjeh, ali ako muškarci uporno bježe od vas, možda ste pravi problem vi, a ne oni. Da li ga gušite ispoljavanjem emocija i nježnosti? Da li previše pričate o svom bivšem? Da li mu pošaljete poruku dvije minute nakon što ste se rastali? Ako su sve vaše veze kratkog daha, možda je vrijeme da promijenite svoje ponašanje u vezi.

Očajni ste

Niko ne voli misliti da je očajan, ali ako ste opsjednuti svojim ljubavnim životom, možda ipak spadate u ovu kategoriju. Uredu je nadati se da ćete upoznati onog pravog, ali to ne bi trebao biti jedini važan cilj u vašem životu. Umjesto toga, okupirajte se hobijima, družite se sa porodicom i prijateljima i jednostavno živite svoj život. Takvo ponašanje ne samo da će vam skrenuti misli sa ljubavnog života, već će vas učiniti i privlačnijim. Muškarci vole žene koje izgledaju sretno i zadovoljno, jer im to govori da neće biti previše zahtievne i posesivne.  Stoga, prestanite se toliko truditi i opustite se.

Ponekad, čak i kada činite sve ispravno, okolnosti i vrijeme mogu biti loši. Stoga, dajte sebi vremena i usporite. Znate kako kažu kada nešto želite – ostvariće se kad se najmanje nadate!

cure.ba

Komentari

komentara