Ljubav i veze

Ne morate biti David Beckham, ali – Žene muškarcima puno toga mogu tolerisati, ali ovo im najviše ide na živce

Napisao admin

Iako velik broj muškaraca ima pregršt pozitivnih osobina, to nikako ne znači da su savršeni. Zapravo, u jednom istraživanju koje je obuhvatilo dvije hiljade žena, većina njih ocijenila je da su njihovi partneri 'samo 69 posto savršeni'.


par (foto:cure.ba)

Na listi 20 klasičnih mana je i njihova nesposobnost da se sprijatelje s društvom svoje partnerke, kritikovanje tokom vožnje i nemogućnost da obavljaju više poslova odjednom. Ženama smeta i to što njihove ‘snažnije polovice’ ostavljaju podignutu dasku na WC-školjci, prečesto prate sport i loše održavaju ličnu higijenu. 

Ne morate biti David Beckham, ali…

Istraživanje je pokazalo da je trećina žena ipak spremna zažmiriti na jedno oko kad je riječ o gledanju utakmica, ali pod uslovom da je muškarac uvijek raspoložen za razgovor. Međutim, jedna od pet žena je uvjerena da se njihovi partneri samo prave da slušaju svoje partnerke, dok druge vjeruju da im na jedno uho uđe, a na drugo izađe. 

Srećom, jedna od pet žena oprostila bi ako muškarac ostavi podignutu dasku na WC-školjci i tolerisala bi ukoliko muškarac ne pomaže u kuvanju. Četvrtina žena pomirila bi se s tim da izabranik njenog srca ne zna plesati, ali ih izluđuje hrkanje i odjeća koju ostavlja po podu. 

Nisu tolerantnije ni prema prljavštini koju muškarci ostavljaju u kupaonici, a posebno im ide na živce kad partneri koriste njihove četkice za zube. Oni koji naokolo ostavljaju odsječene nokte, ‘brade od tri dana’ i ‘mamini sinovi’ nipošto ne dolaze u obzir. 

Žene najvećim muškim kvalitetima smatraju ‘dobrotu, duhovitost i lijep izgled’. Dakle, ne morate biti David Beckham, ali ako želite zadržati voljenu ženu pored sebe, nabrojane stvari bilo bi najbolje izbjegavati: 

1. Neslaganje s njenom porodice 

2. Korišćenje njene četkice za zube 

3. Ostavljanje prljavštine u kupaonici 

4. Mržnja prema njenim prijateljima 

5. Loše ponašanje prema djeci 

6. Lijenost 

7. Oštra brada 

8. Ostavljanje odrezanih noktiju posvuda 

9. Prebrza vožnja 

10. Sklonost neprestanom prigovaranju 

11. ‘Mamin sin’ 

12. Nezatvaranje vrata na toaletu 

13. Bacanje prljavog rublja po podu 

14. ‘Njegovanje’ dlaka iz nosa i ušiju 

15. Kritikovanje načina na koji vozi 

16. Podrigivanje i ispuštanje plinova 

17. Mržnja prema njenim psima 

18. Nesudjelovanje u pospremanju kuće 

19. Prečesto gledanje utakmica 

20. Nepomaganje oko pripreme obroka

cure.ba

Komentari

komentara