Ljepota

7 trikova da vaša kosa izgleda savršeno – ISPROBAJTE

Napisao H. H.

Da frizura izgleda savršeno, potrebno je poznavati samo nekoliko trikova. Danas smo prikupili za vas nekoliko delotvornih saveta kako ćete to postići.

Pravimo lokne.

Ako vaša kosa ne može uopšte da zadrži lokne, možete pribeći ovom savetu. Uvijte loknu, umotajte je folijom, i nakratko je stavite u peglu za kosu. Lokne će biti, praktično, „neuništive“.

Još jedna varijanta za brže i prirodne lokne:

Jednostavno upletite kosu u pletenicu i pređite po njoj peglom za kosu.

Slana voda za kosu.

Napravljene lokne često, već sredinom dana, izgledaju neuredno, ali češljanjem kose, lokne će nestati.

Da sačuvate svoje lokne, koristite slanu vodu: 1 kafenu kašiku morske soli promešajte u 0,5 l mineralne vode i sipajte u praznu bocu od raspršivača. So će učvrstiti lokne, i stvoriće efekat mokre kose.

Dečji puder za talasastu kosu.

Ako želite da se probudite sa talasastom kosom, nanesite malo dečjeg pudera na koren suve kose pre spavanja. Zatim, iščešljajte kosu, i upletite je u pletenicu. Ujutro ćete dobiti holivudske lokne.

Za gustu kosu.

Da kosa izgleda gušćom, nanesite senke iste nijanse na razdeljak.

Punđa.

Dobićete fantastičnu punđu, ako prilikom njenog pravljenja, upotrebite čarapu.

Spiralne ukosnice.

Ako imate ravnu ili neposlušnu kosu, umesto običnih ukosnica koristite spiralne (one se uvrću u kosu). Sa njima će frizura potrajati do kraja dana.

Savet plus: koristite kokosovo ulje. Ono pomaže neutralisanju naelektrisanja i čini kosu blistavo sjajnom, pored toga što je izuzetno dobro i korisno za negu kose.

Jednostavno, nanesite manju količinu ulja na vlažnu ili suvu kosu, ali samo na kosu, ne treba ga utrljavati u kožu glave.

Komentari

komentara