Ljepota

Trikovi zlata vrijedni – Ofarbajte se u kućnoj radinosti poput profesionalca

Napisao H. H.

Ukoliko vam je dosadilo da svakog meseca dajete velike svote novca frizeru za farbanje, ili jednostavno više niste u mogućnosti da izdavajate određena sredstva za tako nešto, možda je vreme da usavršite farbanje kod kuće i sami obojite svoju kosu. Uz ovih nekoliko saveta, uspeh je zagarantovan!

Iako ovo nije jednostavno, nalaženje odgovarajuće nijanse nije nemoguće. Preporučuje se odabir boje približne prirodnom koloritu vaše kose, ali se radije fokusirajte na svetlije tonove, nego na tamnije.

 

Pažljivo čitajte uputstvo

 

Pre nego što počnete sa farbanjem, uvek obavezno pažljivo pročitajte uputstvo. Od velike je važnosti da boju na glavi držite tačno onoliko koliko je propisano – samo pet minuta dužeg držanja može u potpunosti da upropasti ono što ste zamislili.

 

Važna je preciznost

 

Ukoliko se farbate kod kuće, treba što vernije da “oponašate” farbanje u frizerskom salonu. Dakle, koristite plastične šnale za pričvršćivanje kose, plastičnu činiju za mešanje farbe i specijalizovanu četkicu za nanošenje boje. Kosu podelite na četiri dela i koristite ogledalo da dobro ofarbate koren kose odnazad.

 

Ispiranje

 

Nakon što vam farba odstoji na kosi onoliko koliko je propisano u uputstvu, kosu najpre isperite pomoću vode. Ona će u dodiru sa farbom kreirati sapunicu, a ovaj postupak treba da ponovite dva puta.

 

Šampon i balzam

 

Iako čak i frizeri u pojedinim salonima kosu ispiraju samo pomoću vode, kod kuće je obavezno šamponirajte i nanesite balzam koji ste dobili zajedno sa farbom. Samo tako će vaša kosa izgledati sveže i negovano.

lepotaizdravlje.rs

Komentari

komentara