Ljepota

Za zube, lice, depilaciju … – 13 načina na koje možete da iskoristite sodu bikarbonu!

Napisao admin

Pored svoje osnovne upotrebe, soda bikarbona može biti veoma praktična stvar. Koristeći nju, možete sami napraviti mnoge proizvode za njegu.


Soda bikarbona (Foto: Arhiva)

1) SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE LICA Ako pomešate sodu bikarbonu i vodu u odnosu 3:1, dobićete nežno, neparfimisano sredstvo za čišćenje lica.

2) POJAČAVAČ ŠAMPONA Sipajte uuobičajenu količinu šampona u svoj dlan i dadajte joj prstohvat sode bikarbone kako biste dubinski oprali kosu.

3) UMIRUJE OPEKOTINE OD SUNCA Potopite peškir u rastvor koji se sastoji od četiri kašike sode bikarbone i vode i pređite peškirom preko opekotina.

4) UMIRUJE MESTA UJEDA KOMARCA Napravite pastu od sode bikarbone i vode i nanesite na mesta ujeda kako biste umirli iritaciju.

5) ISPIRANJE USTA Ubacite kašičicu sode bikarbone u malu čašu sa vodom i koristite to za ispiranje umesto sredstava koja se baziraju na alkoholu.

6) PASTA ZA ZUBE Pomešajte sodu bikarbonu sa vodonik-peroksidom kako biste napravili sopstvenu pastu za zube ili jednostavno nanesite sodu bikarboni na četkicu i brzo ćete izbeliti zube.

7) PILING ZA TELO Napunite posudu koja se može zatvoriti do polovine sodom bikarbonom, zatim dodajte 10 do 15 kapi esencijalnog ulja, a nakon toga dodajite vodu sve dok ne dosegnete željenu gustinu.

8) NEŽNIJE RUKE Pomešajte sodu bikarbonu sa nežnim tečnim sapunom u razmeri 3:1, kako bi vaše ruke bile nežnije.

9) UKLANJANJE NEPRIJATNIH MIRISA Ako ste spremali ribu ili seckali beli luk, pasta od sode bikarbone i vode neutralizovaće neprijatan miris.

10) SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE STOPALA Napunite lavor toplom vodom i ubacite tri kašike sode bikarbone u vodu, a zatim očistite stopala kamenom za pete.

11) MANIKIR / PEDIKIR Umočite turpiju u sodu bikarbonu kako biste očistili nokte, uklonili stari lak i umekšali zanoktice.

12) SREDSTVO PROTIV PERUTI Utrljajte sodu bikarbonu u kožu glave, umesto da koristite šampon nedeljama kako biste uklonili perut.

13) SMIRUJE IRITACIJU POSLE DEPILACIJE NOGU Ubacite dve kašike sode bikarbone u šolju vode i nanesite na noge da ublažite iritaciju.

fenserka.com

Komentari

komentara