Ljepota

Odličan preparat za njegu – Sok od luka za rast kose

Napisao admin

Luk je jedan od najboljih proizvoda za njegu kose, a koji je dostupan u svakom domu. On je odličan preparat za kosu, ukoliko patite od rascvjetalih vrhova i gubitka kose. Luk sadrži sumpor koji hrani korijen kose i povećava rast kose. Ovdje je nekoliko načina kako možete koristiti luk za rast kose.


Luk (foto: cure.ba)

Sok luka za rast kose

Iscijedite sok iz luka i pomiješajte ga sa vodom. Nanesite ga na kosu, posebno tjeme i ostavite 25-30 minuta. Možete zamotati kosu u peškir, tako da se luk aporbira u folikulu kose. Operite dobro kosu kako biste se oslobodili od neugodnog mirisa.

Luk i kokosovo ulje

Kada se pomiješa s uljem, sok luka povećava rast kose i hrani kosu. Pomiješajte sok od luka s uljem i masirajte kosu. Zamotajte s peškirom. To uklanja mrtve stanice kože sa tjemena i povećava rast kose.

Luk i pivo

Komadići luka ili sok od luka možete pomiješati sa pivom kako bi povećali rast i opšte stanje kose. Primijenite masku dva puta sedmično.

Luk i med

Ovo je učinkovit domaći lijek za povećanje rasta kose. Zgnječite luk i dodajte nekoliko kapi meda. Nanesite na kosu i ostavite neko vrijeme. Isperite.

Luk i rum

Pripremite masku za kosu namakanjem jedne glavice luka u čaši ruma preko noći. Ujutru masirajte kosu s ovom mješavinom. Ovo je jedan jednostavan način kako možete koristiti luk za rast kose.

Luk i limun

Možete koristiti sok limuna i luka za rast kose i za liječenje peruti. Limunov sok čisti vlasište i smanjuje opadanje kose.

Luk i jogurt

U sok od luka dodajte kašičicu jogurta. Umutite dobro i masirajte vlasište s tom smjesom. Ostavite 45 minuta, a potom isperite šamponom.

ljepota.ba

Komentari

komentara