Ljepota

Njega svakodnevnim namirnicama – Soda bikarbona je odlična za piling kože lica (FOTO)

Napisao admin

Snalažljivost, kreativnost, ekonomičnost – tako bismo ukratko opisali upotrebu svakodnevnih stvari u drugim prilikama. Naše mame i bake bile su majstori u tome. Podsjetimo se ili naučimo kako su se one dovijale i koristile u svakodnevnim zadacima.


Soda bikarbona (foto: cure.ba)

Podsjetićemo se malih tajni kako pojedine namirnice upotrijebiti kao preparate za njegu.

1. Senf kao sredstvo protiv opekotina

Koristite ga za opekotine nastale u kuhinji / kod kuće. Kod manjih opekotina senf će vam pomoći pri smirivanju trenutnog bola.

 2. Jogurt je odlična maska za lice

Sa svojim probiotskim bakterijama povoljno utiče na kožu, a njegova Ph-vrijednost vraća kiselost kože u ravnotežu. Možete napraviti i jednostavnu masku za lice dodavši mu nasjeckane krastavce.

3. Soda bikarbona je odlična za piling kože lica

Napravite jednostavan i blag piling za kožu lica dodajući 2/3 sode bikarbone u 1/3 vode. Nježno utrljajte smjesu kružnim pokretima na čisto lice i isperite.

4. Majoneza je odličan pakung za suhu kosu

Možda vam ne zvuči privlačno, ali majoneza iz friždera, nanesena na mokru kosu, je sjajna za njen oporavak. Ostavite je na kosi dvadesetak minuta, dobro isperite i našamponirajte vašim standardnim šamponom.

5. Maslinovo ulje za skidanje šminke oko očiju

Prirodan, jednostavan i efikasan način da otklonite čak i vodootpornu maskaru i ostalu šminku oko očiju. Blagotvorni sastojci iz maslinovog ulja ujedno i neguju osjetljivu kožu oko očiju.

lpm

Komentari

komentara