Ljepota

Stručnjaci otkrili super trik: U šampon dodajte malo šećera!

Napisao H. H.

Neobičan savjet dolazi od dermatologa, a navodno jamči prekrasan sjaj i lijepu frizuru jer šećer djeluje kao eksfolijant, odnosno radi blagi piling vlasišta

Manje više svi znaju da je šećer loš za naš organizam te njegovo korištenje treba maksimalno ograničiti, no neki stručnjaci ipak savjetuju uvođenje šećera – ali ne u prehranu, već u higijenu.

Jedna od njih je dr. Francesca Fusco, dermatologinja iz Weklera, koja smatra da je dodavanje malo šećera u šampon najbolji trik za ljepotu i zdravlje kose.Prema njoj, u cijelu se bočicu treba ubaciti jedna mala žlica šećera, koji djeluje kao eksfolijant, odnosno radi blagi piling vlasišta. Time se skidaju odumrle stanice i kosa čisti od prljavštine.

– Ne samo da učinkovito uklanja masnoću i prljavštinu, šećer omogućava dublju penetraciju regeneratora pa dobivamo i veću čistoću i bolju hidratizaciju – kaže Fusco.

Objašnjava kako bez povremenog pilinga kosa postaje “zagušena” prljavštinom, pa sporije i teže raste.Drugi učinkoviti trikovi koje dermatolozi navode su povremeno ispiranje masne kose vinskim octom (jednom u mjesec dana, kao i korištenje raznih ulja na vrhovima prije pranja kose umjesto regeneratora jednom na tjedan,piše 24sata

Komentari

komentara