Ljepota

Ne radite ih! – 5 beauty grijehova!

Napisao admin

Neke bi navike svaka žena trebala odlučno odbaciti, kako radi izgleda, tako i radi zdravlja koje je kudikamo bitnije. Donosimo listu beauty grijeha koje gotovo nikada ne biste smjele počiniti!


Lice (foto: cure.ba)

Grickanje zanoktica

Grickanjem zanoktica isušit ćete kožicu oko noktiju, ali i otvoriti vrata infekcijama. Njegujte svoje ruke, nokte i kožicu oko njih. Hidratizacija je, kako za lice i tijelo, vrlo bitna i za kožu ruku. Hidratizirana koža neće se listati pa samim time nećete doći u napast trgati kožicu ili grickati nokte. Kako biste odstranili mrtve stanice kože, jednom tjedno koristite peeling, a svakodnevno ruke i kožicu oko noktiju obilato mažite kremom i uljima za zanoktice. Povremeno ruke umočite u toplu kupku, a kada koža dovoljno omekša, pogurajte štapićem zanoktice s nokta. Ako vam i dalje bude teško odoljeti trganju i grickanju, isprobajte lakove specijalno namijenjene ovom problemu – izrazito gorkog okusa koji će vas odvratiti od ove ružne navike.

Radikalni zahvati na kosi

Apsolutno je dozvoljeno s vremena na vrijeme promijeniti boju kose, ali nikako to nemojte raditi prečesto. Preučestalo bojenje, posebice ako se radi o prelasku iz svijetle kose u tamnu i obratno, nepotrebno će oštetiti i isušiti vašu kosu. Ako ste željni promjena, radije eksperimentirajte s različitim frizurama i ukrasima za kosu.

One među vama koje bojaju svoju kosu u plavo, činite to promišljeno i s oprezom! Nemojte same eksperimentirati s bojama ukoliko s istima nemate iskustva. Posebno oprezne budite s blajhom koji je najveći neprijatelj kose. Želite li posvijetliti kosu, radije se opredijelite za boju i hidrogen i posvjetljujte kosu postepeno, dok ne dobijete željenu nijansu.

Bojanje kose u tamniju nijansu svakako je manje štetno, budući se ne borite protiv vlastitog pigmenta. Bojanje možete ponavljati svakih mjesec dana, a color šampone koji ne sadrže amonijak možete koristiti svaka 3 tjedna. Kosu oštećenu bojanjem redovito njegujte balzamima i maskama za kosu. Nakon sušenja, poželjno je koristiti i ulje kako biste spriječili ispucale vrhove te vratili vlažnost kosi.

Odlazak u krevet neočišćenog lica

Nipošto nemojte spavati s make-upom na licu. Sjenilo i maskara ako nisu dobro uklonjeni mogu izazvati otečenost kapaka, ali i dovesti do infekcija oka. Podloge, puderi i rumenila zatvorit će pore vašeg lica pa koža neće moći slobodno disati. Zatvorene pore dobra su predispozicija za nastanak akni i mitesera. Prije spavanja lice je potrebno temeljito očistiti čak i ako taj dan niste nanosili make-up proizvode – masnoća lica i čestice prljavštine iz zraka u jednakoj će mjeri doprinijeti stvaranju akni i mitesera kao i slojevi make-upa.

Za izuzetne situacije, kada ste doista preumorni za temeljito čišćenje lica, poslužite se vlažnim maramicama za skidanje šminke. Samo nikako nemojte upotrebu vlažnih maramica pretvoriti u redoviti ritual skidanja šminke. Njegovana i zdrava koža rezultat je temeljitog čišćenja svake večeri.

Pretjerano sunčanje u solariju

UV zračenje veliki je neprijatelj kože. Dubokim prodiranjem u vezivno tkivo isušuje kožu i pritom izaziva preuranjeno starenje kože. A o povezanosti UVA zračenja s nastankom karcinoma da i ne govorimo. Ako se baš nikako ne možete pomiriti sa svojom svijetlom puti, koja je, usput rečeno prekrasna, najmanje štetno rješenje je upotreba sredstava za samotamnjenje. Vodite računa da proizvodi koje koristite budu visoke kvalitete kako vam tijelo ne bi bilo puno mrlja.

Blijedi ten možete potamniti i upotrebom highlightera i bronzera. Naravno, ni sa njima nemojte pretjerati nanoseći ih na cijelo lice. Lagano naglasite obraze, vrat i dekolte. Najvažnije je da izgledate prirodno!

Pretjerano izbjeljivanje zuba

Svi volimo vidjeti blistavo bijeli osmijeh kakav krasi hollywoodske zvijezde, ali činjenica je da se zubi mogu izbijeliti samo do određene granice. Kada dostignete najsvijetliju nijansu za koju prirodno imate predispoziciju, jedino što možete učiniti daljnim postupcima izbjeljivanja jest nanijeti zubima štetu. Velika većina proizvoda za izbjeljivanje ima veoma agresivne sastojke i oštećuje caklinu i desni. Najbolje rješenje za izbjeljivanje jest obratiti se svom stomatologu koji vam zube može posvijetliti za 8 nijansi.

Ako prakticirate izbjeljivanje doma, pazite koje proizvode koristite i nipošto postupak izbjeljivanja ne ponavljajte više od dva puta godišnje.

cosmopolitan.hr

Komentari

komentara