Ljepota

Znakovi da preterujete s upotrebom maske za kosu

Napisao H. H.

Maske za kosu služe za duboku regeneraciju kose i njen oporavak od štetnih uticaja kao što su toplota, voda puna kamenca i tretiranje hemikalijama.

Međutim, i sa maskama se može pretjerati.

Ako perete kosu nekoliko puta sedmično i svaki put nakon šamponiranja nanosite masku, nakon nekog vremena primijetićete kako vam se kosa počinje brže mastiti. Razlog tome je intenzivna gustoća maske i njeni sastojci koji uglavnom sadrže nekoliko različitih ulja koja mogu začepiti pore na tjemenu ili se jednostavno nataložiti.

Iako prljavštinu sa kose skidamo šamponom, ni on ne može u potpunosti ukloniti naslage maske za kosu sa vašeg tjemena, piše “Ljepota i zdravlje“.

Kako biste napravile dobar piling vlasišta, pri sljedećem pranju kose u uobičajenu količinu šampona dodajte čajnu kašičicu sode bikarbone i dobro protrljajte vlasište. Ovaj tretman ponovite najviše dva puta mjesečno.

Isto tako, bitno je da ne koristite masku pri svakom pranju kose, već najviše jednom sedmično. Ipak, nemojte preskakati nanošenje regeneratora na vrhove. Regenerator za kosu pogodan je za učestalu upotrebu i neće vam se nataložiti na tjemenu niti dodatno zamastiti vašu kosu jer ga je potrebno nanijeti samo na vrhove kako biste ih lakše raščešljale te kako bi vam kosa bila mekša i ljepša.

Komentari

komentara