Ljepota

Važni su materijali od kojih su četke napravljene – Kakva četka odgovara tvom tipu kose?

Napisao admin

Nije svejedno. Za kul izgled kose bitni su alati kojima se koristiš. U ovom slučaju taj alat je četka za kosu. Nju biraš prema svom tipu kose i efektu koji želiš da postigneš. Važni su materijali od kojih su četke napravljene (prirodni ili sintetički) i oblik i veličina četke.


kosa (foto:cure.ba)

Za dugu i ravnu kosu dobre su pljosnate i velike četke. Daju zaglađen i nježan izgled kose. Ovaj tip četke nije prikladan za feniranje i ne pridonosi povećanju volumena. 

Za gustu i kovrčavu kosu korisne su styling četke. Ovako raspoređene iglice lakše će oblikovati gustu kosu prema tvojim željama, a i dodati volumena ako treba. 

Za kratku i meku kosu prozračna četka je idealna. Rasporedom zubaca i rupica omogućava cirkulaciju vazduha tokom sušenja za dodatni volumen. 

Izravnavanje guste i valovite kose prilikom feniranja ćeš postići okruglom termo četkom. Dugoj kosi odgovaraju veće četke (skladno tome kraćoj kosi manje) sa mješavinom prirodnih i sintetičkih dlaka. 

Frizuru sa dodatnim volumenom najbolje postižu okrugle četke s prirodnim dlakama. Prirodne dlake su mekše i neće oštetiti nježniju kosu. Talasastoj kosi bez volumena pomoći će prozračna četka. 

Za uvijanje šiški ili vrhova kose koristi malu okruglu četku, za čvršće i trajnije uvojke.

Trojka

Komentari

komentara