Kuća i hrana

Dobar tek – Rolat s malinama

Napisao admin

Ovaj slatkiš će vam prijati poslije nekog gurmanskog specijaliteta, lagan je i ne opterećuje stomak.


Rolat s malinama

Sastojci

4 jajeta
200 g šećera
70 g brašna
40 g gustina
3 kesice želatina
300 g malina
300 g sira
200 ml slatke pavlake
kašika soka od limuna

Priprema

Zagrijte rernu na 200 stepeni. Razdvojte žumanca od bjelanaca. Umutite žumanca, četiri kašike vruće vode i 70 g šećera. Umutite bjelance i 30 g šećera, pa umiješajte u žumance. Dodajte brašno i gustin. Razlijte po plehu sa pek papirom i pecite 15 minuta. Stavite patišpanj na čistu krpu posutu šećerom, pa odlepite papir. Uvijte u rolat. Pripremite želatin. Maline ispasirajte. Izmešajte sir, pola pirea od malina i 100 g šećera. Umutite slatku pavlaku. Sok od limuna zagrijte, rastopite dvije kesice želatina u tome i umiješajte u krem od sira, zajedno s pavlakom. Premažite koru kremom, uvijte ponovo u rolat. Premažite rolat ostatkom pirea u koji je umešan želatin napravljen prema uputstvu s kesice.

cure.ba

Komentari

komentara