Kuća i hrana

Za prste polizat – Krema od jabuka i đumbira

Napisao admin

1 jabuku oguliti, podijeliti na osmine, izvaditi

sjemenke i staviti na vatru sa

lagano pirjati, izgnječiti u kašu

izmiješati sa

staviti na laganu vatru i miješati i 10 min da nabubri umiješati u kašu od jabuka;

u kremastu smjesu; smjesu od žumanaca umiješati u kašu od jabuka i ostaviti u hladioniku 45 min,

izrezati na tanke kriške – jednu količinu ostaviti za garniranje;

istući; oba sastojka umiješati u kremu; kremu staviti u prikladne čaše;

oprati, osušiti, izrezati na tanke kriške, kremu garnirati preostalim komadima đumbira i kriškama jabuke.


(Foto: arhiva)

2 velike kisele jabuke

125 ml (1/8 l) bijelog vina

2 1/2 žlice bijele mljevene

želatine

3 žlice hladne vode

2 žumanca

100 g šećera

nastruganom koricom

1 limuna

100 g đumbira u sirupu

250 ml (1/4 l) slatkog vrhnja

 

 

 

 

žena.hr

Komentari

komentara