Kuća i hrana

Zasladite se – 4 brza i ukusna kolača! (FOTO)

Napisao admin

Napolitanke i mančmelou mogu da budu super osnova za razne torte. Lako se prave, a brzo i jedu.


Voćna bomba (Foto: zenskikutak.rs)

VOĆNA BOMBA

POTREBNO JE

ZA KORU: 12 jaja, 12 kašika šećera, 12 kašika brašna, 200 g mljevenih oraha, 1 prašak za pecivo, marmelada od breskve.

ZA FIL:  10 jaja, 10 kašika šećera, 7 kašika gustina, 1 l mlijeka, 250 g margarina, 1 kg banana, 1 veliki kompot u limenci od ananasa.

PRIPREMA

Od šest jaja, šest kašika šećera, šest kašika brašna, 100 g oraha i pola praška za pecivo ispecite koru, pa je urolajte u krpu. Na isti način ispecite i urolajte još jednu koru. Kada se ohlade odmotajte ih, namažite sa marmeladom i ponovo zarolajte, pa isecite oko 1 cm debljine. Fil: Mikserom umutite jaja i šećer, pa dodajte gustin i malo mleka, preostalo mleko stavite da se kuva, pa izrađenu masu sipajte u mleko i kuvajte do kraja. Smesu dobro ohladite, pa joj dodajte umućeni margarin sa šećerom u prahu. U kalup slažite izrezan rolat, natopite ga sa sokom iz limenke od ananasa, namažite trećinom fila, pospite sa polovinom izrezanog voća (banane na sitne kriške i ananas, ukoliko nije u komadićima), pa opet na to fil, pa sledeći red izrezanih rolata, sok iz limenke, pa fil, voće, opet fil i zadnji red izrezanog rolata. Stavite u frižider na nekoliko sati da se dobro ohladi, pa istresite na tacnu i okolo ukrasite preostalim filom, šlagom i seckanim bananama.

MANČMELOU KOCKE SA PIRINČEM

POTREBNO JE

1 pakovanje mančmeloa,  50 g šarenih pahuljica od pirinča, 70 g putera, 100 g eurokrema, 100 g seckanih lešnika.

ZA GLAZURU: 100 g čokolade za kuvanje, 30 g putera.

PRIPREMA

na laganoj vatri mešajte puter i mančmelou dok se ne istope. Dodajte eurokrem i nastavite sa mešanjem. Kada se sve sjedini, sklonite sa vatre pa dodajte šareni pirinač i seckani lešnik. Promešajte pa sipajte u željeni kalup i ostavite da se ohladi. Napravite glazuru od čokolade i putera, pa prelijte ohlađeni kolač.

ŠLAG TORTA SA NAPOLITANKAMA

POTREBNO JE

400 g napolitanki, 1 l mleka, 2 kesice pudinga od vanile, 6 kašika šećera, 3 šlag krema od čokolade, 125 g margarina, 600 g plazma keksa, 3 kesice šlaga od vanile, 2 kesice belog šlaga, 100 g čokolade za kuvanje.

PRIPREMA

Dve kesice pudinga od vanile skuvajte u zaslađenom mleku i ostavite da se ohladi. Izdrobite napolitanke i dodajte ih ohlađenom pudingu. Istopite margarin i dodajte umućenoj smesi. Stavite u kalup da se stegne masa. Plazmu umačite u mleko i ređajte na stegnutu podlogu. Zatim umutite šlag krem od čokolade i nanesite ga na poređani keks. Poređajte preostali deo plazma keksa i premažite ga filom koji ste napravili od šlaga od vanile u koji ste dodali rendanu čokoladu. Tortu premazati sa svih strana belim šlagom. Odozgo je ukrasite sa malo rendane čokolade.

FERERO KUGLICE

POTREBNO JE

200 g lešnik napolitanki, 150 g seckanih lešnika,  200 g eurokrema ili nutele.

ZA GLAZURU: 100 g čokolade sa sitnim lešnicima, 1 kašika ulja, 2 kašike mleka.

PRIPREMA

Napolitanke izmrvite rukom, dodajte iseckane lešnike i čokoladni krem, pa sve dobro sjedinite i ostavite 20-30 minuta u frižider da se stegne. Uzmite po kašičicu smese i oblikujte malene loptice. Složite kuglice na tacnu i ostavite u frižideru da se dobro stegnu i ohlade. Istopite čokoladu sa uljem i mlekom na laganoj vatri, pa umačite rashlađene kuglice, poređajte na tacnu i vratite u frižider.

blic

Komentari

komentara