Zdravlje

Šokantna ispovijest studentice medicine: U lešu za autopsiju prepoznala brata.

Napisao H. H.

Satelitski kanal Al-Aan Tv prenio je šokantnu ispovijest studentice medicine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Damasku. Prije tri godine njenog su brata sa jednog od kontrolnih punktova Asadovog režima pripadnici Asadovih snaga odveli u nepoznatom pravcu i od tada mu se gubi svaki trag.

Sa svojim kolegicama i kolegama djevojka se tog kobnog dana spremala za čas prakse iz autopsije i ne sluteći kakvo je iznanađenje čeka u obdukcionoj sali. “Obično smo obdukcije vršili na leševima koji su duže vrijeme stajali u mrtvačnici. No, ovaj put rečeno nam je da ćemo vršiti obdukciju na nedavno preminuloj osobi.”

Prepoznavši u lešu za autopsiju svog nestalog brata djevojka se onesvjestila. Došavši svijesti upjela je ostati dovoljno pribrana da ne obavijesti nikoga od prisutnih kolega i nastavnika da tijelo koje je čekalo autopsiju pripada njenom bratu, piše Saff.

Njena porodica, kako svjedoči djevojka, potrošila je ogromnu sumu novca potplaćujući razne službenike u Asadovim sigurnsonim strukturama u nadi da će seznati gdje je zatočen njen brat i da ga mogu barem posjetiti. Za novac koji su davali dobijali su samo lažna obećanja.

Na pitanje novinara AL-Aan TV da li je sigurna kako se radi o njenom bratu, djevojka kroz suze potvrđuje da je potpuno sigurna da je to tijelo njenog brata.

Komentari

komentara